Gepost door: -paul | 23 december 2018

Kaki chutney

Een chutney met kaki’s en wees gerust, het zal de laatste keer dit jaar zijn dat ik het over kaki’s zal hebben.
Het recept is gemakkelijk te maken. Al met al ben je toch wel een uur bezig, maar dan heb je iets heel bijzonders.
Pel de ui en snij hem fijn. Schil de appel en snij hem in blokjes. Ik heb vanmiddag gekozen voor een Pink Lady, maar het mag ook een andere appel zijn. Voeg alle ingrediënten behalve de kaki’s toe aan een middelgrote pan. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken op een middelmatig vuur, tot het vocht redelijk is ingekookt.
Schil de kaki’s en snij ze in blokjes. Voeg de kaki’s toe aan de pan en kook nogmaals 10 minuten totdat het mengsel een beetje smeuig is. Haal de kruidnagels eruit en vul uit in glazen potjes. Dan heb je een heerlijke chutney bijvoorbeeld met de Kerst bij kip, kaas of paté. Moet je morgen nog wel even aan de gang.


Responses

  1. Dank je Paul, ziet er heerlijk uit. Laat ik je eerlijk zeggen dat ik de kaki’s geloof ik niet eens ken. Ga morgen nog even kijken of de supermarkt ze heeft. Jullie schoorsteenmantel ziet er prachtig uit. Hele fijne gezellige Kerstdagen en voor het nieuwe jaar veel Goeds!!! Groeten Jitze en Mia. .

    • Dank je wel Mia.
      Laat ik je zeggen dat ik tot voor een jaar ook nog nooit gehoord heb van deze vruchten. Het komt misschien wel omdat de vruchten nu geoogst worden en in winkel liggen. AH heeft ze zeker en vast.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën