Gepost door: -paul | 20 december 2018

Kookkunst

En nog eens een wolkenfoto. Ik sta bij de picknickplek in Prizy met uitzicht op Saint Julien de Civry. In het midden, onder die grote witte wolk, ligt het Château de Vaulx. Het zal inmiddels wel bekend zijn dat ik de herbergblogjes normaliter inplan om 19.00u. In de praktijk is het zo dat ik er door de week altijd voor zorg dat ik uiterlijk een kwartier eerder klaar ben en dan om 19.00u automatisch laat publiceren. Waarom? Kijk, dan begint op tv het programma BinnensteBuiten. En dat wil ik toch wel graag zien, met name de interessante items over het koken door de chef-koks.  Goed, nou zet ik dus gisteravond de tv aan op NPO 2 en wat zien ik? Een voetbalwedstrijd van WK clubs! Nondejuh, laat ik daar nu totaal geen belangstelling voor hebben. Ik wil naar die kookkunsten kijken. Wat moet ik met weer de zoveelste FIFA competitie op tv en dan ook nog op de publieke zender.


Reacties

 1. Knap dan maar een uiltje …..🦉

 2. Ze hadden het de dag daarvoor aangekondigd, Paul, dat er een keer geen Binnenstebuiten zou zijn. Leuk dat jij ook van dat programma houdt. Alleen vind ik de spreektrant van de mensen daarin ongelooflijk: ‘Eigenlijk’, ‘zeg maar’, ‘een soort van’, ‘lekker’, en al die Nederlandse stopwoordjes… En verder: ‘We hebben gekozen voor’, en ‘Daar zijn we heel blij mee’. Het lijkt wel een infectie.

  • Tja, die aankondiging de avond ervoor heb ik gemist vanwege een etentje bij vrienden. Kan gebeuren.

   • Vanavond maar weer kijken. Eigenlijk zeg maar.

 3. Vandaag, 21 december, Binnenste Buiten gezien. Voor het bereiden van de maaltijd was meer dan 2 uur nodig. Niet dat vluggertje van de rappe patsers van een half uur, maar een bijzondere maaltijd voor de Kerst. En dat was niet het enige bijzondere aan dit programma. De sommelier was uitgebreid aan het woord. Paul, dat zal jou goed doen. En dan de misteltoe. Ik heb ze ooit geproefd (niet doen), geprobeerd te enten op een appelboom (snotterig besje in een gaatje wrijven), nog nooit succes. En dan zegt de kweker: nee, dat vertel ik niet.
  Paul, zijn kwekers in Frankrijk loslippiger? Kun je hen de truc ontfutselen?

  • Een Franse kweker gaat hier geen mistletoe kweken. In de Brionnais en dat zou jij Piet als woonachtige moeten weten, het stikt hier in natuur van de mistletoe in de bomen. Dan ga je toch niet naar een kweker om ze te kopen.

 4. Tja, voetbal.. de commercie en het houdt het volk dom. Dat laat jij je niet gebeuren.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën