Gepost door: -paul | 19 december 2018

Distributeur

Het voordeel van zon en regen is dat er regelmatig mooie wolken te zien zijn. En ja, dan moet je er wel bij zijn. Na een aantal hectische dagen, is de rust ten huize zo’n beetje weergekeerd. Vanmiddag belde de kweker uit Vauban dat hij een kakiboompje voor me heeft. Ik kan hem morgenmiddag ophalen. Mooi zo. Is er verder nog nieuws? In Le Journal lees ik dat in Paray le Monial deze week iemand met un distributeur automatique de pizzas is begonnen. Uit die automaat kun je kiezen uit 12 soorten pizza’s. Afgezien dat het me een half uur kost om er naar toe te rijden en dan dus met een koude pizza terugkom, vraag ik me af waarom mensen dat doen? Gemakzucht? Niets is zo makkelijk, lekkerder en sneller om er thuis zelf eentje te maken. In de supermarkt kun je doosjes kopen met verse, kant en klaar opgerolde pizzabodems. Die bewaar je thuis in de koelkast. Als het moment daar is, dan is het een kwestie van die pizzabodem uitrollen, tomatensaus erop en verder vullen met kaas, uien, (gerookte)ham en wat je verder aan lekkers in de koelkast hebt. Tien minuten in de oven, bak sla erbij en klaar.


Responses

  1. Wel eens een witte pizza gemaakt? Blauwaderkaas, mozzarella, peer en een beetje honing. Aanradertje!

    • Ken wel een pizza Quattro formaggi, maar met een peer en honing niet. Stuur me het recept dankuzeer alvast.

      • Alle genoemde ingrediënten op de pizzabodem draperen en de honing pas na het bakken er overheen druppelen. Cést ca Paul. (Wel de peer schillen en in plakjes snijden)

        • Oké, bedankt!
          Lijkt me met die honing en peer meer iets voor een nagerecht.

  2. Zelf een deeg kneden is ook niet zo’n probleem. Probleem is dan wel dat je de oven heel heet moet krijgen.

    • Zelf kneden kan ook inderdaad. Dat betekent echter wel dat je langer moet wachten alvorens je kunt gaan happen.

  3. in plaats van tomatensaus, creme fraiche als bodembedekker is ook erg lekker. Ook dan kun je er van alles op leggen wat je lekker vindt


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën