Gepost door: -paul | 11 december 2018

Levenswater

Zo, de mandflessen zijn gevuld met eau de vie. Ik heb even geproefd van de peren/kweeperen eau de vie en die is goed. Prachtig om te zien hoe die bijna 100 jarige alambic nog werkt. In de loop van de tijd zijn er wel de nodige onderdelen vernieuwd. De opbrengst van mijn twee tonnen met kersen en (kwee)peren viel me ietwat tegen. Madame Moulin zei me dat de kwantiteit en ook de kwaliteit van de oogst dit jaar in het algemeen bij iedereen minder was. Een gevolg van de langdurige warmte en droogte.


Reacties

  1. Hebben ze ze niet zelf al opgedronken?….

    • Tja, wat moet ik nou met zo’n vraag?
      Wie en wat ze ze?

  2. Hoeveel liter heb je nu kunnen laten maken van welke hoeveelheid fruit?

    • Ik heb blauwe plastic tonnen van ongeveer 50 liter waar het gegiste vruchtensap in zit. Elk van die twee tonnen leverde 4,5 liter eau de vie op van 50% alcohol. Dat is niet te drinken. Dus verdun ik met gedemineraliseerd water tot ongeveer 35% alcohol. Zeg maar hetzelfde als jenever.

  3. Ik heb liever twee dozen gevuld met Cremant de Bourgogne, Domaine de Perraton; mocht je weer eens in de buurt komen dan ben je van harte welkom, als je begrijpt wat ik bedoel.

    • Komt goed


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën