Gepost door: -paul | 2 december 2018

Gele hesjes

Al een aantal dagen veel regen en daar laat ik natuurlijk geen foto’s van zien. Heb wel te doen met Sinterklaas en zijn knechten in deze dagen. Lijkt me nog een hele toer om op die natte daken veilig bij de schoorstenen van de kinderen te komen. Frankrijk heeft dit weekend weer volop in het teken gestaan van acties door de zogenaamde ‘gele hesjes’. De Franse regering overweegt een tijdelijke invoering van de noodtoestand om nieuwe gewelddadige protesten van de ‘gele hesjes’ tegen te gaan. De prijs van zo’n geel hesje in de winkel is trouwens afgelopen tijd gemiddeld met maar liefst 22% omhoog gegaan. Zal me niks verbazen als men daar ook tegen gaat protesteren.


Responses

 1. Doen ze altijd graag die Fransen protesteren en nog eens protesteren.

 2. nou ben jij niet zo van het protesteren, en ik heb ook niet het idee dat je jezelf bij de eco-elite schaart, maar die mensen hebben toch een punt? Het zullen toch niet vooral relschoppers zijn? Neem me niet kwalijk voor deze “politieke” respons op je arcadische, door mij geliefde, blog.

  • Het punt is dat die (professionele) relschoppers enorme schade aanrichten die dan weer door de belastingbetalers opgehoest moet worden. De hoge brandstofprijzen, dat is de ergernis van de Fransman. Dat men daartegen ageert, daar heb ik alle sympathie voor.
   Arcadisch, klinkt mij trouwens heel plezierig in de oren.

 3. Leuk fintje met die prijsstijging van hesjes :-)

 4. Het leeft toch wel fel hier in FR – de gele hesjes. Bij mijn zeldzame verplaatsingen (vooral klussen – nog steeds) kom ik veel auto’s tegen waarbij er demonstratief een geel hesje aan de voorruit van de auto ligt. Vorige week zondag bij mijn komst naar FR werd ik aangenaam verrast door acties van de gele hesjes. Ze hadden 2 x (van de drie) péages, die ik normaal moet passeren op mijn lange rit, bezet en de poorten open gezet. Iedereen kon vrij passeren en werd hiertoe ook aangemaand door de “bezetters”. Dat scheelt een stuk in mijn verplaatsingskosten….

 5. Mijn reaktie gaat niet over de gele hesjes, maar over deze foto. Prachtig. Ik zie in de boom een vrouw. Armen wijd open. Heel mooi Paul

  • Ja Geeske, er zijn mensen die iets in bomen zien, maar je kunt ook heel veel zien in wolkenpartijen.

 6. Die symboliek is me niet ontgaan


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën