Gepost door: -paul | 30 november 2018

Dromen

Nu het nog kan maak ik, als de zon schijnt, buitenom toch graag nog wat foto’s van de herfstkleuren. Regelmatig kom ik langs dit huis bij Varenne l’Arconce en elke keer loopt mij het water in de mond. Wat een prachtig mooi huis en er ligt wat grond bij en ook een aantal schuren. Dan begin je al snel te fantaseren van stel dat het eens te koop komt. Ja dan zou ik het wel willen hebben. Het enige vervelende is dat je dan wel wat geld in de pocket moet hebben en dat heb ik niet. Daar komt bij dat, omdat ik in Frankrijk woon, de Staatsloterij mij geen loten meer mag verkopen. Dus daarmee gaat het niet lukken. Een mecenas heeft zich trouwens ook nog niet aangediend. Hopeloos. De keerzijde is echter dat wij inmiddels aan ons dorp zo gehecht zijn dat een verhuizing, ook al is het maar 15km hier vandaan, niet gemakkelijk zal worden. Hoe dan ook, ik vrees dat het bij dromen zal blijven. Maar wel leuke dromen.


Reacties

 1. Een prachtig huis zeg. Het plaatsje ken ik niet, maar heb het net opgezocht. Ligt niet ver van Matour, misschien rijden we er volgend jaar tijdens onze vakantie wel eens langs.

 2. Dromen mag altijd ! Zou je er niet tegenop zien om weer helemaal opnieuw te moeten beginnen? Verbouwen – opknappen – …..

  • Nederlanders verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven. Dat is dus gemiddeld één keer in de 10 jaar. Volgens die statistiek zou ik nog een keer kunnen verhuizen. Maar dan moet het, zoals Annelies het in onderstaande reactie zegt, beslist geen opknappertje meer zijn. Die tijden heb ik wel gehad.

   • Als Vlaamse man met een Nederlandse vrouw (wonend/verblijvend in NL en/of FR) heb ik de ondervinding dat vlamingen toch honkvaster zijn dan de nederlanders. Ik denk dat ons verhuisgemiddelde beduidend lager is dan dat van jullie. Alhoewel ik toch aardig in de buurt kom maar ik ben dan ook een uitzondering als ik zo rondom mij kijk.

 3. Heel herkenbaar, Paul! Wij hebben het ook nog iedere keer als we weer langs een mooi huis (geen opknappertje meer!) lopen. Zo hebben we, bij wijze van spreken, al in Schotland gewoond, in Bretagne, in de Alpen, noem maar op. Ach, we blijven toch maar hier. Het huis op onze plek is toch ook wel aardig😊.

 4. Ach, je moet overal een pied-à-terre hebben…

 5. dromen kan altijd he? Maar wat je zegt: verkassen is ook weer opnieuw beginnen. Koester maar wat jullie hebben,dat is ook heel mooi.

 6. 12 keer verhuist en voor zo`n huis verhuis ik graag weer alleen jammer dat de weg je landgoed in tweeën snijd.

  • Het is geen doorgaande weg, Jan. Dus je bent blij als er eens een auto of trekker langskomt.

 7. Prachtig huis en prachtige foto. Ja wij hebben in ons leven ook al heel wat van die dromen gehad! Gingen voor 5 jaar naar Ter Apel, dan hoefde Jitze niet in militaire dienst. Inmiddels wonen we hier ruim 45 jaar………. nou ja het kan nog,,,,,,,,,,,


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën