Gepost door: -paul | 17 november 2018

Dahlia’s

‘U vraagt en wij draaien’. Kent u die uitdrukking dames en heren? U vraagt en wij draaien. Daar moest ik namelijk aan denken toen ik afgelopen maandag een blogje schreef over het voor de winter binnenzetten van de oleanders en olijfboompjes. De eerste de beste reactie op dat verhaal was: ‘en nu de dahlia’s nog’. Zo’n reactie zou je kunnen opvatten als een aanmoediging. Van de andere kant klinkt het ook verordonnerend: en nu de dahlia’s nog… en graag een beetje snel ja! Daar denk je dan de rest van de week toch over na. Want laten we wel wezen, dat uitsteken van die dahlia’s is nou niet bepaald mijn favoriete bezigheid. Goed, Météo France kondigt aan dat we vanaf komende nacht een vorstperiode tegemoet kunnen zien. Dan slaat bij mij de twijfel toe, of beter gezegd het tegenovergestelde. Ik heb ze er vanmiddag toch maar allemaal uitgehaald.


Responses

  1. Moedig. Wij krijgen ook nachtvorsten, maar ik laat ze nog even zitten: het zal wel niet in de grond vriezen. Vind ook echt een kl…tejob. En hier staan die dan nog in de natte leem.

    • Het is dit jaar heel vreemd gegaan met de dahlia’s. Tijdens de warme zomer was het een armoedige toestand met de bloemen. Pas in september kregen ze een boost.

  2. Mag ik vragen hoe je die bollen laat overwinteren? Hier staan nog wat van die grote bol/knol begonia’s al een poosje in de pot in de garage, maar zo hoort dat denk ik niet.

    • Die bollen laat ik overwinteren in dozen in een vorstvrije schuur. Gaat tot nu toe altijd goed.

      • Dank Paul, dan ga ik dat ook proberen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën