Gepost door: -paul | 16 november 2018

Vaste prik

Vanmorgen om half acht opgestaan met buitenom mist. Die is de hele dag blijven hangen en dat terwijl het gisteren toch zo mooi zonnig was. Dat is dus zeg maar een Jantje lacht en Jantje huilt verhaal. Niks mis mee, je zult er in dit jaargetij mee moeten dealen. Maar goed, waarom dan zo vroeg op? Met die mist had je net zo goed nog een tijdje kunnen blijven liggen. Dat kon niet, want ik moest om tien over acht bij de verpleegkundige in Saint Julien-de-Civry zijn voor de jaarlijkse griepprik. Het is elk jaar vanaf oktober vaste prik dat kranten, tijdschriften en andere media uitvoerig stilstaan bij die griepprik. Voor wie moet die zijn, wat moet dat kosten, wat zijn de bijwerkingen, zijn er ook nadelen, werkt die vaccinatie wel en gazomaar door. In veel van die berichten staat, volgens mij, een hoop onzin. Vastgesteld is echter wel dat de prik bij de doelgroep (boven de zestig jaar) 40% geen griep krijgt. De effectiviteit is dus schijnbaar niet heel hoog. Maar degenen die wel ingeënt zijn en toch griep krijgen, zullen dankzij die prik, veel minder last hebben van de griepverschijnselen. Het moge duidelijk zijn dat ik voorstander ben van die griepprik. Maar ga gerust je eigen gang, die prik is niet verplicht.


Responses

  1. zie ik daar je pre-favoriete kleur geel?

    • Het is niet het cabinet van de verpleegkundige, mocht je dat denken.
      Eergisteren maakte ik de foto in Beaujeu. Dat is de hoofdstad van de Beaujolais. Ze zijn daar nog tot en met het weekend aan het slobberen van de Beaujolais Nouveau.
      Dat huisje met die okergele luiken en de deur viel me inderdaad op. Het riep een sentiment van rustique en nostalgie bij me op. Maar goddank is het bij ons toch blauw geworden.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën