Gepost door: -paul | 9 november 2018

Rode herfstboom

Ook weer zoiets doms, ver en lang hoef ik niet te zoeken. Zo’n rode herfstboom staat gewoon op een paar honderd meter van hier op de kleine camping naast de kerk van onze gemeente. Het is dus geen esdoorn maar een amberboom (Liquidambar styraciflua). De boom komt van oorsprong uit het oosten van Oost-Amerika. Toch blijf ik het moeilijk vinden, dat gedetermineer. Als je namelijk met Google-afbeeldingen zoekt op ‘rode esdoorn’, dan word je knettergek van wat je allemaal te zien krijgt aan rode esdoorns. Enfin, ik stop met die rode bomen. Een oranjeboom is misschien makkelijker te vinden. Bestaat dat biermerk trouwens nog?


Reacties

  1. je gelooft het misschien niet, maar mam had een liquidamber in haar tuintje staan. Misschien staat hij nog op een archieffoto.

    • Dat kan ik me niet meer herinneren. Waarschijnlijk omdat november een maand was dat ik niet zo vaak in Nederland en dus ook niet in Sittard bij mam ben geweest. Zal eens even door het archief struinen.

  2. Je gelooft het misschien niet, maar twee dagen geleden hebben we een zo’n liquidamber gekocht . . .
    Drie meter lang. Zondag brengen we hem in Frankrijk. Wanneer je bij het planten aanwezig wilt zijn ben je maandag van harte welkom.

  3. Vanwege de naam (Amber) had ik die ooit in onze tuin willen zetten,maar kwam er snel achter dat ze heel erg hoog kunnen worden en dat was geen optie voor in Soest. Wel jammer, nu geniet ik van de kleuren ervan in onze straat verderop.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën