Gepost door: -paul | 27 oktober 2018

La Pagode (5)

Het weer is omgeslagen. Het miezert c.q. regent. De dagtemperatuur komt niet boven de vijf graden en ’s nachts vriest het net niet. Pas in de loop van volgende week laat de zon zich weer zien en zal de temperatuur omhoog gaan, maar fameus zal het niet meer worden. Goed, in het meer van La Clayette staat nog steeds de pagode. Hij is 8 meter hoog en 6 meter bij 6 in omvang. Het totaalgewicht is 4 ton. Al met al niet gering. Hij staat er nu twee jaar. Dat wil zeggen, vorig jaar is hij omgekiept en de reparatie heeft toen heel wat geld gekost. Het hele project is voor een groot deel gesubsidieerd. Dan moet je toch wel denken aan duizenden euros. En nu moet hij daar weg. ‘Ze’ hebben hem op Leboncoin gezet, dat is zeg maar de Franse Marktplaats en wordt aangeboden aan de hoogst biedende. Zal me benieuwen wat de opbrengst gaat worden.


Responses

  1. een plaats bij jullie in de tuin?

    • Als we een Japanse, of oosterse tuin zouden hebben, dan was het te overwegen. Maar die hebben we niet en eigenlijk vind ik dat zo’n bouwwerk hier op het Bourgondische platteland helemaal niet thuis hoort.

  2. Daar geef ik je gelijk in en wat n geldverspilling toch ook weer.

  3. Wat jammer. Het was natuurlijk een raar gezicht, maar we vonden hem wel leuk. Ik ben wel benieuwd waarom hij weg moet.

    • De eigenaar van het meer is de kasteelheer.
      Die heeft toegestaan dat de pagode 1 jaar in zijn meer mocht staan. Het zijn 2 jaar geworden, maar nu moet hij echt weg.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën