Gepost door: -paul | 25 oktober 2018

Fiftyfifty

Het verhaal van monsieur Martin dat hij van de door mij gekregen kweeperen een eau de vie laat stoken zit me toch niet lekker. Ik bedoel waarom hij wel en ik niet? Volgend jaar zouden er wel eens helemaal geen kweeperen kunnen zijn en dan moet ik nog een jaar wachten. Dat laat ik me niet gebeuren. Er hangen nog een aantal kweeperen in de twee bomen. Die heb ik met een ladder er tegenaan geplukt. Ook heb ik een kistje vol kunnen oprapen onder een boom bij vrienden. Die zijn op dit moment in Noorwegen en ik laat ze niet wegrotten daar. Die kweeperen dus. Goed, nu heb ik in de moestuin ook nog gewone peren. Al met al heb ik een volle ton met een fiftyfifty mengsel. Dat moet ook kunnen. Laat het maar lekker gisten in die ton. Over een paar maanden kan ik mooi zelf proeven.


Responses

  1. Lekker denk ik! Hebben jullie ook zo’n rijdende distilleerinstallatie in de streek of doe je het zelf?

    • Elk jaar komt hier in december in de regio de mobiele alambic van de familie Moulin uit de Allier. Dat is echt een feest om naar te kijken.

  2. En al die walnoten, doe je die ook door de eau de vie of bewaren jullie die voor een overheerlijke notentaart of een ander lekker dessert?
    We zijn inmiddels weer in Maarssen en hebben daar ook al manden vol geraapt. Een goed notenjaar dus!!

    • Klopt, het is een verschrikkelijk goed notenjaar.
      Helaas kun je er geen eau de vie van maken.

  3. Gevaarlijk mes lijkt me 😱

    • Zeker. Je moet dit soort werk niet doen na het nuttigen van een paar van die borrels.

  4. Heb ooit in Tirol een Wallnussgeist of Wallnussschnaps gevonden. Weet het niet precies. Ik moet zeggen: smaakt heerlijk naar marsepein, ideaal in december. http://www.brennerei-seibl.at/index.php?id=246

    • Meestal wordt er een walnotenlikeur van gemaakt. Maar dat gebeurt met groene, onrijpe walnoten.
      Op zich zou je er ook een eau de vie (schnaps) van kunnen maken. Dat gaat dus helaas nu, in de herfst, niet meer lukken.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën