Gepost door: -paul | 16 oktober 2018

Volgend jaar

Monsieur Martin kwam gisteren vragen of hij wel de kweeperen mocht hebben die nog aan de twee bomen hingen. Ik zeg van ga uw gang, wij doen er niets meer mee. Hij blij en vulde zijn manden. Bovenin daar kwam hij niet goed bij, maar hij zegt ik kom morgen terug met een lange stok. Dan word ik toch wel nieuwsgierig en ik vraag hem wat hij eigenlijk met die kweeperen gaat doen. Nou, zegt hij, niet misschien wat u denkt. Daar ga ik geen gelei van maken, maar een eau de vie. Ah, dat kan dus ook? Jazeker, je krijgt er een heel bijzondere milde smaak mee. Enfin, dan ga ik het volgend jaar ook maar eens proberen. Tenminste als er dan weer hangen.


Responses

  1. I trust M. Martin will show his appreciation of your generosity, in due course, by giving you a bottle or two! Neil

  2. Ook wij zeer veel kweeperen waar we niks mee doen. Had Ruben verteld dat je daar ook jenever en likeur van kan maken. Dat vond hij een goed plan..
    Helaas voor hem is oma er nu jam van aan het maken!

  3. Inderdaad, wij namen deze zomer een aperitif aux coings mee uit de Provence. VERRUKKELIJK.

  4. Van een Fransman kun je leren wat lekker is…

  5. Ik dacht dat jij wel,alles zou gebruiken om je eau de vie te maken, dus nog maar weer n jaartje geduld.

  6. dit weekend ga ik eens membrillo maken van een fikse lading gekregen kweeperen, je weet het maar niet, misschien ook een optie, naast gelei en moes


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën