Gepost door: -paul | 23 september 2018

Herfsttuin

De herfst is officieel begonnen, maar de tuin ziet er al langer herfstig uit. Met de moestuin is het dit jaar bar en boos gegaan en dat zeggen meer mensen. Ik vind het wel welletjes. Alleen de planten in de bloempotten geef ik nog water. Vanaf morgen begin ik met de hele tuin winterklaar te maken. Dat is nog niet eerder zo vroeg vertoond. Moet ik dan toch die klimaatverandering, waar men van spreekt, serieus gaan nemen? Het zal toch niet waar zijn.


Responses

  1. ik begrijp dat de zin een beetje over is.Dat gevoel had ik in het voorjaar met een slakkentsunami, maar daarna is het met veel gewassen goed gegaan. Op het vrijgekomen perceel van de aardappelen ( we vielen dit jaar in de categorie: “de stomste boeren…”) heb ik nog kropsla, romainesla, radicchio, venkel en herfstprei uitgeplant. Het doet het geweldig, maar misschien is dat meer geluk dan wijsheid. Vandaag helemaal weggeregend, maar wel sla en boontjes ( met walnoten, croutons en peterselie, een favoriet van mam) uit eigen tuin. Dat maakt veel goed.

  2. Hier(Haute Garonne/Gers) dit jaar ook gek jaar: lang koud en nat voorjaar – goede zomer – prachtig najaar (alleen vandaag regen) – moestuin nog niet de helft opbrengst van andere jaren – t is een kwestie van geven en nemen ….

    • Het lijkt me daar in Occitanie in de zomer toch ook bloedjewarm te zijn geweest.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën