Gepost door: -paul | 11 september 2018

Nostalgie

Zo’n twaalf jaar geleden draaide de eigenaar van dit huis de sleutel van de voordeur op slot om vervolgens te gaan wonen in een bejaardentehuis. Letterlijk de boel de boel latend. Nou was die man timmerman en tevens mandenvlechter en ik wist dat er in zijn huis een oude werkplaats was met allerhande machines, waaronder een antieke grote lintzaag. Enfin, je raadt het al, ik kon toevallig een kijkje nemen in dat huis. Bovenste foto is van de werkplaats en de linkerfoto is de entree naar de keuken. Zelfs de televisie staat er nog en het bed is onopgemaakt. En wat allemaal wel niet meer zeg. Tjongejonge, wat een fantastische, bewaard gebleven nostalgische Franse inrichting.


Responses

 1. Schitterend.. Een werkplaats als een ouderwetse gravure!

 2. Heel bijzonder, maar ik moet zeggen dat ik er ook een beetje verdrietig van word als ik aan de bewoner denk. Leeft hij nog en had hij er vrede mee dat het zo ging? En…………mocht jij iets meenemen van die oude machines, en verheugde dat de oude man, dan wordt het toch nog een echt mooi verhaal!!!

  • Een echt mooi verhaal kan ik er niet van maken Mia. Ik ken de beste man niet.

 3. Ik mis alleen nog het steelpannetje met de sterke koffie die bij elk bezoek weer werd opgewarmt. Hier laatst in een werkplaatsje geweest waarvan de eigenaar al lang overleden is. Oud gereedschap, een koelkast vol met gif, een pin-up kalender, strooie hoeden etc. Buiten een overwoekerde boomgaard, en 4 eenden die staan weg te roesten. De tijd staa daar stil

 4. Geweldig! Vroeger, lang geleden, vulde ik samen met mijn toenmalige vriendin hele vakantietrips met speuren naar verlaten woningen of bedrijfspanden om als dat mogelijk was naar binnen te klimmen en foto’s te maken. Spannende tochten waren dat. In deze woning en werkplaats was ik graag samen met je rondgekeken.
  Tegenwoordig worden er hele sites gevuld met foto’s van deze ontdekkingen.
  Urban explore heet het.
  https://www.urbex.nl/

 5. Op de tafel zie ik een kantkloskussen liggen. Het zou jammer zijn als alles gewoonweg in ‘la poubelle’ verdwijnt. Dat is met de inboedel van ons huis in Frankrijk gebeurd dat we gekocht hebben, niet door ons maar wel door de erfgenamen.

  • In dit geval hebben de erfgenamen de erfenis geweigerd.
   Je koopt het huis dus inclusief de inboedel.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën