Gepost door: -paul | 31 augustus 2018

Politiek

Er zijn mensen die een fotoverzameling aanleggen van elektriciteitshuisjes. Nou, dit is er eentje in de Brionnais. Er mag geraden worden waar die staat. Van die donkere lucht moet je je niet teveel aantrekken, geen regen hooguit wat frisser vandaag. Oké, dan nu iets over politiek. Dat doe ik normaal nooit, maar vandaag las ik in de krant dat de Europese Commissie af wil van het systeem van zomer- en wintertijd. De commissie gaat een voorstel doen om het halfjaarlijkse verzetten van de klok af te schaffen in de Europese Unie. Dat zegt voorzitter Jean-Claude Juncker. Hij is ervan overtuigd dat het systeem zal worden afgeschaft. “De mensen willen het, dus doen we het“, zegt Juncker. Al jaren verzet ik me tegen het verzetten van de klok en eindelijk word ik dan nu serieus genomen. Maar laat ik niet te vroeg juichen. Politici beweren wel eens vaker wat, dus ik moet nog zien of er wat van terecht komt.


Responses

  1. Dat zou toch jammer zijn. Dan missen we vragen als: Moet de klok een uur vooruit of achteruit, moet ik langer werken of kan ik langer slapen, worden de dagen dan langer of korter? En de nachten?
    Dat is dan toch maar een mooie afwisseling van praten over het weer.

  2. Ik ben er altijd tegen geweest, kostte me een paar dagen om aan te wennen. Maar de tegenhanger is natuurlijk wel dat je lange avonden hebt. We gaan t zien, duurt vast weer lang voor ze het eens zijn.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën