Gepost door: -paul | 24 augustus 2018

Anoniem

In het weekend van 4 augustus werd in de kerk van Varenne-l’Arconce anoniem een gipsen beeld van het Heilig Hart neergelegd. Op de sokkel staat de datum 19 juli 1991 en het nummer 569 met “Stichting van het goddelijk Heilig Hart 87900 Leuze in Hainnaut België”. Het beeld is ongeveer 60 cm hoog en de burgemeester, erg geïntrigeerd, dacht in eerste instantie aan een grap gemaakt met een gestolen voorwerp. Zeker als burgemeester stelde hij onmiddellijk de gendarmerie op de hoogte. Die bevestigde dat dit beeld niet behoort tot de gestolen objecten. De mairie zou dan ook erg blij zijn om de gulle schenker te kunnen bedanken. Toch vreemd dat iemand ‘zomaar’ een beeld naar een kerk brengt. Meestal gebeurt het omgekeerde en gaat degene er met de buit vandoor.
GPS-coördinaten foto: 46°20’24.0″N 4°09’19.6″E


Responses

  1. Misschien, wie weet, gaat dit beeld wonderen verrichten en dan wordt Varenne-l’Arconce een bedevaartsoord! Tegen hartkwalen of zo….

  2. Van iemand die dat geërfd heeft en niet zo godsdienstig is, maar het toch niet over zijn hart kon krijgen om het bij de dêchetterie bij het “tout venant” te werpen ?


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën