Gepost door: -paul | 16 augustus 2018

Okergeel

Let even niet op de minder fraaie compositie van bovenstaande foto. Het gaat namelijk over de okergele kleur van de luiken. Zo’n vijftien jaar geleden heb ik de luiken van de Herberg geschilderd met een lavendelblauwe verf. Het wordt zo langzamerhand tijd om die van een nieuwe laag te voorzien. Zelf begin ik daar niet meer aan en dus heb ik de schilder, die een paar maanden geleden de keuken bij ons geverfd heeft, gevraagd om een offerte. Die heb ik van hem gekregen en de prijs is alleszins redelijk. Goed, maar nu is de vraag welke kleur moet erop? Kijk, vroeger was ik een twijfelaar, al ben ik daar nu niet meer zo zeker van. We kiezen voor de kleur okergeel. Dat is gelukkig een snel gemaakte keuze. Maar… je hebt okergeel en je hebt okergeel:

 

 

 

 

 

 

 

Tja, ik neig naar de Sikkens Oker 2 of Oker 3, want de Oker 1 vind ik duidelijk te donker en de Oker 4 t/m 6 waarschijnlijk te licht van kleur. Kortom, onzekerheid alom. Oker 4 zou misschien ook nog wel kunnen. Enfin, dat wordt weer een gevalletje van er nog eens een paar nachtjes over slapen, vrees ik.


Responses

 1. schilder een plankje met no1, 2 en no 3 in
  buiten in de zon kijken welke het moet worden
  succes

  • Ja dat zou natuurlijk de beste manier zijn, maar dat gaat niet lukken. Ik moet tegen de schilder zeggen welke kleur ik wil hebben en dan gaat hij hem bestellen omdat hij niks op voorraad heeft.

 2. het is misschien een impertinente vraag, maar hoe zat het beslissingsproces in elkaar om uit te komen op okergeel? “we willen eens iets anders?” “staat wel mooi bij de rozen, de muren” “maakt het huis direct herkenbaar” “mooie kleur toch?”

  • We zagen die kleur op een huis in Cluny (foto boven) en we vonden het alletwee een mooie kleur.

 3. Ik zeg 2. Maar heb niks te vertellen natuurlijk.

 4. Wees voorzichtig met al te licht geel. Herinner je je nog het huis van Bettina?😱 Eerlijk gezegd vind ik zelf geel snel vervelen,maar dat is een kwestie van smaak. Je kunt op Paint kijken met een foto van je huis of het je wel bevalt. Probeer dat maar eens, ook leuk om samen te doen.

 5. Passen ze allen goed bij de kleur van de muren of is dit niet in jullie geval niet zo belangrijk? En dan nog misschien een andere vraag – mat of glanzend??

  • Kristalglans

 6. It seems to us, Paul, that ochre (English spelling!) looks better in a town setting than in the country. The existing blue looks lovely – why change?

 7. Wel een moeilijke vraag. Ik dacht dat lavendel een streekkleur was waar je niet van af mocht wijken. Ben benieuwd jullie keuze straks in de praktijk te zien.

 8. En geel? Heb horen vertellen dat geel extra snel wespen aantrekt. Dus toch maar iets anders? Ossenblord of zo?

 9. Wat veel reacties hierop! De kleur in de stad komt echt anders uit dan in de campagne. Ossenbloed hoort misschien beter bij jullie stek,daar geef ik Margreet gelijk in. Bovendien wonen jullie in koeienland 😆😆

 10. geel is een tijdelijk kleurtje en hoort meer bij de grote kastelen en past voor mij niet in het franse land

  • My home is my castle ;-)

 11. If you want ochre…you might like to consider that colours can fade in strong sunlight….for example… 4 might become yellow like 5 or 6???

 12. Velen met jullie breken hun hoofd hier over 😄😄


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën