Gepost door: -paul | 25 juni 2018

Strijd

De hooibollen die als silovoer ingepakt worden met een plastic film zijn meestal groen, wit of zwart van kleur. Nu liggen er, goed zichtbaar langs de kant van de weg, in een weiland bij Vaudebarrier, tussen Charolles en Ozolles, een stuk of veertig roze bollen. Huh? Is dit een geintje? Nou nee. De fabrikant van het roze filmlint en de boer dragen namelijk een bepaald bedrag af voor de strijd tegen borstkanker. Een prachtig initiatief. Men gaat ook gele bollen maken voor kinderen met kanker en blauwe voor prostaatkanker. Dus als je die felle, vrolijk gekleurde bollen in de weilanden ziet liggen, dan weet je dat het voor een heel goed doel is.


Responses

 1. Nou ik weet het niet hoor. Ik vind het meer landschapsvervuiling. De doelen zijn prima en zeer sympathiek en ook heel nodig. Maar volgens mij zijn er andere manieren om geld binnen te halen. Of maak jij toch een geintje om te zien wie er instinkt?

  • Nee ik maak geen geintje. Het verrassende is nu net die contrasterende roze kleur in het landschap om je af te vragen waarom moet dat. Die bollen moeten toch groen of wit zijn, toch?

 2. Dank je wel voor de uitleg!!!

 3. Dat vind ik nu echt eens een goed idee – je kunt het echt klasseren onder “land art”!!

 4. Alors ça, c’est une nouveauté. Jamais vu jusqu’à présent. Génial, enfin une nouveauté dans notre vie.

 5. We zagen ze van de week onderweg met Keith en Rita ook in Engeland, we vonden t net grote marshmellows, niet wetend waarom die kleur was gebruikt. Dank voor de uitleg! Goed doel, maar geen gezicht.

 6. Hebben ze in Frankrijk net als in Nederland een bevolkingsonderzoek in een “tietenbus” ?
  Of is het land gewoon te groot voor zoiets.
  Groetjes.

  • Er rijden in Frankrijk geen mammografiebussen, maar… alle vrouwen tussen de 50 en 74 jaar krijgen elke twee jaar een oproep om zich voor een onderzoek te melden bij een radiologisch centrum. Die zijn in de wat grotere steden, maar voor iedereen makkelijk bereikbaar. Het onderzoek wordt volledig betaald door de verzekering. De gemaakte foto’s worden direct door een radioloog bekeken, waarna door de radioloog nog een lichamelijk onderzoek verricht wordt. Indien nodig wordt er ook nog een echo gemaakt. De radioloog zegt dan afsluitend wat zijn bevindingen zijn. Vervolgens worden de gemaakte foto’s doorgestuurd, voor een second opinion, naar een tweede radiologisch centrum. Die stuurt dan na een paar weken het eindverslag met de foto’s naar je terug.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën