Gepost door: -paul | 30 mei 2018

Ten aanval

Een oud boerenhuis in Mans. Op de dikke steen boven de deur staat namelijk het jaartal 1822. Rechts van de deur heeft vermoedelijk een raam gezeten, want de stenen daar zijn nieuw gemetseld. Het onkruid wiert telig. En ja, dat is logisch, want er valt elke dag wel een bui. Een ander bijkomend nadeel daarvan is dat er ontzettend veel slakken in de moestuin zich tegoed willen doen aan de jonge plantjes. En niet alleen bij mij. C’est affreux, zegt buurman Roger. Nou laat ik me dat niet zomaar gebeuren. In de Agri Sud Est van La Clayette kocht ik tegen die veelvraten een biologisch middel. Het zijn witte korrels met als werkzame stof ferrofosfaat. Op de verpakking staat utilisable en agriculture biologique. Dan mag ik aannemen dat ik het veilig kan gebruiken, toch?
GPS-coördinaten foto boven: 46.376627, 4.292292


Responses

  1. We waren een week of wat op Ameland, dus geen bezoekjes aan de Herberg. Zie ik een nieuwe “kopfoto” ? (of hoe heet zo iets? In ieder geval wil ik even “melden” dat ik hem prachtig vind. .Succes met de slakken , zag juist vandaag bij de Hosta’s dat ik ook even moet strooien. Groeten.

  2. Wij hebben ook een doeltreffend bio-product: Escar-go !

  3. een klein raampje, dat zou kunnen. De bovenste balk van een raam of deur is van hout of, indien van steen, bijzonder dik. Niet in verhouding met verticaal geplaatste stenen. Dat is nodig vanwege de druk van de stenen er boven die met een minimum aan onderling verband op de balk rusten. Al 200 jaar. maar om deze druk te verminderen wordt boven de balk ook nog een boog gemetseld of. zoals hier, twee schuin tegen elkaar geplaatste stenen. Soms een tweede balk van hout. De ruimte tussen de boog en onderste balk mag niet opgevuld worden.
    Aan deze manier van construeren zijn honderden jaren bouwervaring vooraf gegaan.
    Mooie foto Paul.

  4. Ondanks de verschillende maten van de stenen is er toch in een rechte lijn gemetseld mooi gedaan.

  5. Wij hebben gelukkig een stel zanglijsters in onze tuin, die zijn druk met het uitroeien van de slakken, huisjesslakken welteverstaan. Elke ochtend kraakt t onder mijn voeten van de stukgehamerde huisjes. Wat zijn t mooie vogels en hun zang is adembenemend, puur geluk!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën