Gepost door: -paul | 28 mei 2018

Girouette

Gisteravond, de windwijzer (girouette) wijst naar het zuidwesten en dat kan kloppen, want daarvandaan kwam een gigantische onweersbui aanzetten. Maar liefst met badkuipen vol. En donder en bliksem. Het vaste protocol is dan tijdig de stekkers van de livebox, computers, telefoon en tv uit de stopcontacten halen. Misschien denk je van och dat zal wel wat meevallen, maar dan vergis je je. Bij Martine en Michel een paar honderd meter verder was het goed raak. Vergeten of te laat de stekkers eruit gehaald. Alles kapot. Ja, dan ben je mooi klaar. Alleen al een nieuwe livebox in de winkel van Orange in Paray-le-Monial ophalen is een crime en gazomaar door.


Responses

  1. Een paar jaar geleden waren er in onze straat na een zwaar onweer alle computers en tv’s en nog meer elektronica stuk. Sindsdien ben ik er als de kippen bij om overal de stekkers uit stopcontacten te halen bij de minste onweersdreiging.

  2. Ik heb een paar jaar geleden een parafoudre geplaatst in m’n meterkast. In departement 71 is dat een vereiste bij nieuwe installaties. Is dat een bescherming, of helpt dat onvoldoende?

    • Dat ding zal wel enige bescherming bieden, maar ik heb mijn twijfels of dat op mijn oude leidingen voldoende is. Vooralsnog trek ik de stekkers eruit, dan weet ik zeker dat het werkt.

  3. Of je in de binnenlanden van Afrika woont 🤣🤣

  4. Weer een leuke kopfoto, herkenbaar


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën