Gepost door: -paul | 5 mei 2018

Boterbloemen

Ook hier in de Brionnais is het boven de 20 °C en dat blijft voorlopig even zo. Dan zul je wel druk in de moestuin bezig zijn, hoor ik je zeggen. Nou, dat valt wel mee. Ik sprak gisteren namelijk in Saint Julien de Civry met monsieur Renaud en stelde hem dezelfde vraag. Hij zegt dat de nachttemperaturen nog te laag zijn en dat hij wacht tot de IJsheiligen voorbij zijn. Dat is half mei en de kans op nog nachtvorst is daarna stukken kleiner. Daar hou ik me dit jaar dan ook maar eens aan, want de in maart gezaaide wortelen hebben het niet overleefd. Och ja, dat gemoestuinieren van mij, daar moet je vooral niet een te hoge pet van op hebben. Soms valt het van je hoera reuze mee, maar vaker is het huilen met die pet op. Enfin, we zien wel. Zoals buitenom, de natuur is nu met zijn voorjaarskleuren op zijn mooist.


Responses

  1. En route overal gele velden, koolzaad(wat vroeg!) paardenbloemen en boterbloemen. Een waar feest om doorheen te rijden. Liefs vanuit een zonnig Aluze!

  2. Dan hebben jullie het beter (weer) dan wij in het Zuiden. Gisteren 7-12 gr! Wij zijn vertrokken naar B/NL en hebben hier 26 gr!!! En dit voor de ganse week – dat is ook even geluk hebben. Gewoonlijk is het omgekeerde waar.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën