Gepost door: -paul | 29 maart 2018

Petits pois

De zon schijnt weer. Heerlijk! Met al die regen en kou heb ik me de laatste tijd niet meer bezig gehouden met de tuin. Nu belde Sonja mij vanmorgen op met de vraag of ik al doperwten geplant heb. Huh, dat is eventjes schrikken. Zo snel kan ik nu ook weer niet overschakelen van regen naar zon. Ik heb nog wat plantjes over, zegt ze en die moeten er vandaag eigenlijk nog in, want morgen is een worteldag. Eh, oké… ik kom duraan! Enfin, de vierkante bak is vol geplant, zelfs al met rijshout en ik heb er alle vertrouwen in. Toch aardig van zo’n meedenkende collega tuinierster.


Responses

  1. ik weet niet hoeveel houtduiven er daar bij jou rondhangen, maar wat kippegaas rondom de plantjes lijkt me verstandig

    • Er zit hier al jaren een koppel, ik dacht tortelduiven. We zullen ze in de gaten houden, want het is de eerste keer dat ik hier doperwten heb.

  2. Fijn dat je een collega tuinier hebt die voor plantjes zorgde. In ieder geval een flinke voorsprong als je zelf zou moeten zetten. Duiven kun je wat weghouden door oude afgedankte CD’s aan een stok met een touwtje te hangen. Door de wind en de zon krijg je beweging waar de duiven niet van houden. Hier werkt het in ieder geval.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën