Gepost door: -paul | 18 februari 2018

Kroketten

Een huisje in Saint-Symphorien-des-Bois. Leuke gordijntjes onder het plastic afdakje. Dat zal behoorlijk hard kletteren als het regent, laat staan als er hagel valt. Enfin, het is zondag, de zon schijnt en het is koud. Echt een dag om het Hollandse kroketten recept van culinair expert Alain Caron uit te proberen. We zagen het een maand geleden klaarmaken in een uitzending van BinnensteBuiten. Het ging ons alleen om de kroketten, gewoon voor tussen de middag met een bruine boterham. Nou mensen, dat is nog een hele toestand. Het meeste werk is het maken van de roux en de ragout. Dat mengsel moet een nacht over in de koeling en dan kan er gefrituurd worden. Hoe waren ze? Nou, voor een eerste keer prima. Een volgende keer zullen ze met wat meer zout en toch maar die sambal erbij in de ragout, nog beter smaken. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat de eer volledig toekomt aan de vrouw des huizes. Ik heb alleen de foto gemaakt. Is trouwens ook wel redelijk gelukt.


Reacties

  1. Valt toch wel mee,kroketten maken? Ik doe het van soepvlees,recept van mn moeder 🤓

  2. Hekjes bij de voordeur vind ik typisch voor de Brionnais. Ook waterputten met hun speciale vorm zijn typisch voor de streek. De put op het ‘dorpsplein’ van Le Vernay is vorige week in oude glorie hersteld. De eigenaren van de twee huizen op dat plein hebben een sleutel. Zij hebben het recht water te putten.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën