Gepost door: -paul | 13 februari 2018

Vrieskou

Met -6°C heeft het afgelopen nacht, tot nu toe, deze winter het hardst gevroren. Het is al half februari, maar de winter is nog volop aanwezig. Dat zie je ook in het landschap. De takken van de bomen zijn bladerloos. De struiken zijn dor en bruin. Ook het gras is zo goed als kleurloos. We zijn in Anzy-le-Duc en ik heb het al vaker gezegd, de Romaanse kerk is de mooiste in de Brionnais. Op het pleintje voor de ingang ligt de Auberge du Prieuré. Het restaurant heeft een nieuwe eigenaar. Die wisseling of zelfs sluiting zie je hier in de regio helaas met de regelmaat van de klok. Op zo’n manier blijft er niet veel meer over van de horeca op het platteland.


Responses

  1. Dat is wel jammer die leegloop. Hier moeten ze zich “gelukkig prijzen“ met de vele buitenlanders die hier huizen kopen in en rond de dorpen anders was de bevolking en de middenstand flink uitgedund.
    Ook zijn er buitenlanders die hier een B&B beginnen wat de economie een “boost“ geeft.

  2. Nieuwe eigenaar sinds wanneer? De hoeveelste in 2 jaar? Wij waren in augustus zeer tevreden met zijn kookkunst etend ophet terras.

  3. In de Charente zijn er tal van eetgelegenheden overgenomen door Engelsen. Als er dan ook nog eens een Engelsman aan het fornuis staat is het weer een zaak die in geen tijd terug over te nemen staat . Enkele jaren terug was er zo weer een nieuwe zaak, de kok was een voormalig Londens brandweerman en zijn gezellin had in een cabaret gewerkt (dat was er ook aan te zien) . Het heeft een half jaar geduurd en toen stond de zaak terug over te nemen. De aanleg van de TGV lijn naar Bordeaux heeft finaal eind gemaakt aan de gebouwen !


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën