Gepost door: -paul | 27 januari 2018

Das war einmal

Châteauneuf is het dorp van de antiquairs. Althans, das war einmal. Tot voor een paar jaar geleden waren er een stuk of twaalf, waarvan meer dan de helft van de zaken in het bezit was van twee mannen. Enfin, er komt er een te overlijden en een half jaar later volgt, van verdriet, de ander. Een ramp voor het dorp. Veel panden staan nu leeg en er zijn nog maar zo’n drie antiquairs overgebleven. Het aantal bezoekers c.q. klanten, is enorm teruggelopen. Eerder, als er bezoek was in de Herberg, stuurde ik er wel mensen naar toe. Of ik ging zelf ook mee. Altijd een leuk uitstapje. Maar ook daarvan moet je nu helaas zeggen: das war einmal.
GPS-coördinaten foto46°12’45.5″N 4°15’16.8″E


Responses

  1. Very sad, Paul. We bought quite a lot of stuff from Le Dénichoir and other dealers. And ate very well at the restaurant La Fontaine, too. (Did it have a Michelin star?) As you say, ‘Das war einmal’. Thanks for the memory!

    • I have also eaten several times in the restaurant ‘La Fontaine’ in Châteauneuf. Let me say it in the French way, it was ‘correct’ but certainly not worthy of a Michelin star. The restaurant is now closed.
      Thanks for your comment.

  2. Oude mensen die oude dingen verzamelen. En opeens staat de jeugd daar heerlijk leeg te wezen. En de tijd, die gaat gewoon verder.

    • Je bedoelt, denk ik, van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan…

  3. Ik herinner me dat wij daar eens met jullie waren en Marjon voor Saskia een soort mini poppenwiegje of wat ervoor door kon gaan, aanschafte. En al die mooie grote kasten en tafels. Maar de jongelui gaan liever naar Ikea tegenwoordig. Ja, een uitstervend beroep,antiquair


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën