Gepost door: -paul | 22 januari 2018

Snelheid

Het begint eentonig te worden, want het blijft regenen. Achter dat kasteeltje kronkelt beneden de Arconce en die is voor de zoveelste keer weer eens buiten zijn oevers getreden. Dat kasteeltje is trouwens een oud jachthuis uit de XIVe eeuw. Het is nu een gîte.
Goed, op de departementale wegen in Frankrijk is het toegestaan om 90 km/u te rijden. De overheid wil dat dit jaar gaan verlagen naar maximaal 80 km/u. Dat om het aantal verkeersdoden te laten verminderen en ook om zich aan te passen aan de Europese verkeersregels. Dat lijkt me een goed plan. Nu heeft Le Journal afgelopen week een peiling onder de lezers gehouden. Wat blijkt?  86% is tegen, 13% is voor en 1% weet het niet. Enfin, het zal me benieuwen wat ervan terecht gaat komen.
GPS-coördinaten foto: 46°22’05.8″N 4°10’05.6″E

 


Reacties

  1. Over herbergen gesproken. Ik zag in de boekhandel een boek liggen over de geschiedenis van de herberg. Erg mooi volgens mij. Voorlopig staat het op me verlanglijst. Gezellig tussen de andere boeken die graag gelezen willen worden.

    • Ja kijk, dit blog is natuurlijk een virtuele Herberg waar je je heel erg thuis en welkom kunt voelen. Zo goed zelfs dat ik eens per mail een boeking heb gekregen van iemand uit Nederland die halverwege hier graag wilde overnachten onderweg naar Spanje. De reden was dat ze geen woord Frans sprak en het wel zo prettig vond dat hier Nederlands gesproken wordt. Heb er eigenlijk nog spijt van dat ik die boeking heb moeten annuleren.

  2. Zie toch stukje blauwe lucht zeker 10 min. droog geweest?


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën