Gepost door: -paul | 27 december 2017

Teleurstelling

 

De derde en laatste foto van een drieluik over bomen met het tegenlicht van de zon. Morgen maar weer eens wat anders. Goed, in The New York Times van vandaag lees ik dat Jérôme Brochot, cuisinier van het gelijknamige restaurant in Montceau-Les-Mines, zijn Michelin ster heeft ingeleverd. Dat heeft hij niet gedaan uit arrogantie of ondankbaarheid, maar gewoon omdat hij het zich financieel niet meer kan permitteren om de zaak op zo’n hoog niveau draaiende te houden. Gewoonweg te weinig klandizie voor deze crisis-regio. Nou heb ik een jaar of zes geleden in dat restaurant ook eens gegeten. Heerlijk, daar niet van, maar wij waren er de enige gasten. En dat terwijl de aangrenzende brasserie, ook van hem trouwens, hartstikke vol zat. Daar verbaasde ik me toen al over. Enfin, ik heb begrepen dat Jérôme Brochot, weliswaar zonder ster, toch doorgaat met zijn restaurant. Hij heeft de prijzen verlaagd en biedt nu een meer down-to-earth cuisine. Dat het hem, ondanks deze teleurstelling, goed mag gaan.


Responses

  1. Zelf krijg ik eerlijk gezegd nooit genoeg van foto’s van bomen. Toch ook mooi dat het meer betaalbaar wordt in zijn restaurant.

  2. Af en toe lekker gaan, ook al is er zo op het oog, niets te vieren 😜. Ga je een expo doen met bomen als onderwerp? Lijkt me wel interessant,met of zonder zon.

    • Nee, vooralsnog gaat het geen expo worden met bomen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën