Gepost door: -paul | 22 december 2017

Asstofzuiger

Nee dit is nog niet de kerstfoto, die komt pas met kerstavond. Goed, vorige week belde ik mijn zus. Ha, zegt ze, wacht even ik zet even de stofzuiger uit want ik ben de as uit de houtkachel aan het opzuigen. Ik zeg, doe je dat met je stofzuiger? Neenee, we hebben daarvoor een aparte asstofzuiger. Dat is een metalen ton, met onder de deksel de motor. Als de ton vol is, haal je de deksel eraf en kieper je vanuit de ton de as op, ik noem maar iets, de composthoop of zo. Fluitje van een cent, kost in de aanbieding geloof ik een euro of veertig. Nondejuh, laat ik nou nooit geweten hebben dat die dingen er zijn. Ik stook in dit seizoen elke dag de open haard en om hem goed te laten branden, moet ik hem toch wel twee keer per week schoonmaken. Met veger en blik ben ik daar elke keer snel een half uur mee bezig. En dan zit je zelf ook nog onder de as. Van die dingen. Enfin, nu was ik gisteren in de Bricomarché en warempel, ik zie die apparaten in verschillende soorten en maten. De keuze was snel gemaakt. Een fluitje van een kleine vijftig euro. Tjongejonge, dat had ik veel eerder moeten weten.


Reacties

  1. Wij hebben een schuiflade daar valt de as in en moet die elke dag schoon gemaakt worden ik schud `m leeg elke dag bij een ander boom.

  2. Och Paul, Jitze heeft zo’n ding Jaren geleden al aangeschaft, ligt al weer op de schroothoop. Kon ook water opzuigen als ik het nog goed weet. Hij had hem voor de buiten/garage klusjes. Dat je dat niet wist, terwijl je zó dicht bij woonde.(haha) Ziet er bij jullie ook al mooi “kerstig” uit. Fijne, mooie dagen gewenst en voor 2018 het allerbeste en goede gezondheid!!!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën