Gepost door: -paul | 15 december 2017

51.paulvlog


Reacties

  1. Wat zal dat smaken zo’n glaasje bij de haard!
    Eerste glas met Kerstmis?

  2. Zo kun je weer even vooruit Paul, mooie oogst denk ik dit jaar!?!

    • De opbrengst viel dit jaar tegen. Maar de eau de vie van de kersen is qua smaak excellent fruitée zeggen ze hier.

  3. Zag ik jou nou water bij de kersen doen?

    • Ja er moet ruim water bij want in de vruchten zit te weinig vocht. Het hele zaakje kan dan met de suiker goed gaan gisten in de ton. Het duurt ongeveer een maand en dan is het uitgegist en wordt de deksel met een klem vastgezet zodat de gevormde alcohol in de ton blijft. Ja en dan is het wachten totdat in december de alambic in een van de omliggende dorpen langskomt.

  4. Heb je tijdens het gisten een waterslot op het vat of is het een open gisting?
    We hebben erg genoten van je eau de vie vlog!

    • Het is min of meer een open gisting met het deksel los op het vat. Wel elke dag even met je armen goed roeren.

  5. Je bent onnavolgbaar. Met je blog en je vlog. Nu ook met eigengemaakte drank.
    https://dekennisvannu.nl/site/artikel/Schimmels-op-je-handen-die-smaak-geven-aan-eten/9532

    • Leuk artikel Piet!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën