Gepost door: -paul | 2 november 2017

Idioot


Let even niet op de mindere kwaliteit van bovenstaande foto. Het gaat om het verhaal. Vorige week dinsdag werd ik opgeschrikt door een bericht in Le Journal. Twee paarden in Dyo waren uitgebroken uit een weiland. Om half acht ’s ochtends botste een auto, met twee inzittenden, op de D985 ter hoogte van Saint Germain tegen een van de paarden. Auto total loss en de inzittenden gelukkig ongedeerd. Het paard was er erger aan toe. Niks gebroken, volgens de dierenarts,  maar wel ernstige inwendige kneuzingen. Het paard moet een aantal maanden op rust in een stal. Nou ken ik de eigenaren van die paarden en ik weet dat ze geen stal hebben. Enfin, aangezien er op dit moment geen IJslandse paarden bij huis lopen en ik wel een stal heb, kunnen die paarden net zo goed bij mij zijn. Het gaat om die bruine links op de foto. Die moet in de stal en de andere mag aangrenzend in een stuk weiland lopen. In de stal zit een halve deur, dus ze kunnen elkaar zien. Goed, nou vraag ik aan Frédérique hoe die paarden hebben kunnen uitbreken. Ja, zegt ze, we weten het niet. Het schrikdraadlint is duidelijk door iemand losgemaakt. Onwaarschijnlijk dat het een jager geweest is, want die had gewoon ook onder het schrikdraad door kunnen gaan. Dan moet het haast opzettelijk door een of andere idioot gedaan zijn. Als dat het geval geweest zou zijn, dan is ‘idioot’ wel heel erg zwak uitgedrukt.


Reacties

  1. Arme paarden maar ze kunnen nergens beter terecht komen dan in jullie warme stal met jullie paardenkennis.
    Oppassen dus in jachtseizoen voor losse kogels en dieren!

  2. Misschien toevallig maar dinsdag stonden er opeens drie paarden in de leegstaande, niet afgesloten, wei bij ons tegenover. Het leverde wel een mooi beeld op, uitzicht op drie dravende paarden. Deze paarden waren “ontsnapt” uit een wei een kilometer verderop. Wij wonen op enkele kilometers van Dyo. Misschien een aktie van dezelfde “idioot”.

    • Dank voor je reactie Rob. Ik zal het doorgeven aan de eigenaren hier van hun paarden. Zeer waarschijnlijk dat er een gek aan de gang is.

  3. Wat een consternatie, wat heerlijk dat ze bij jullie in de stal/wei mogen. Je hebt toch een echt dierenhart Paul, van Marjon wist ik dat al veeeeeel langer natuurlijk. Veel succes en maar hopen dat zo’n idioot niet bij jullie langskomt.

  4. Dit jaar is het drie keer in ons buurtje voorgekomen. Ook ik ben een keer vergast op een lege wei. Het hek was naar de binnenzijde van de wei getild….
    Idioten brrr….


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën