Gepost door: -paul | 26 juni 2017

Hoezee


Vorige week heeft ‘mijn boer’ het weiland gehooid. Dat waren 19 bollen en hij mag ze hebben. Al ruim een jaar heb ik namelijk geen IJslanders meer in het weiland lopen en er zijn vooralsnog geen vooruitzichten dat er nieuwe komen. Van de ene kant jammer, maar de vrijheid om niet meer voor ze te hoeven zorgen vind ik eigenlijk ook wel prettig. Enfin, het weiland is weer mooi strak en het is nu alleen nog een kwestie om met de bosmaaier de kanten schoon te maken. Ben vandaag al een heel eind gekomen, maar zal er nu even mee moeten stoppen. De lucht wordt grijzer en vanaf morgen gaat eindelijk de langverwachte regen vallen. Hoezee!


Reacties

  1. ‘Onze boer’ laat in het weiland een jaar lang 5 jonge stieren lopen. In ruil voor het knippen van de haag, maaien van distels, repareren van de afrastering en enig toezicht op het huis. Valt onder bon voisinage.

    • Het is altijd mooi te zien hoe ze bedelen om wat wij als tuinafval beschouwen.

      • Over het om tuinafval bedelen gesproken; “mijn” boer vroeg om het gemaaide gazongras om rondom de tomatenstruikstammen ( scrabbel- of stotterwoord) de bodem te bedekken, als bemesting, tegen uitdroging en ongdierte….een dagje later stond er een emmertje “mooi” slachtafval voor mijn hondje.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën