Gepost door: -paul | 19 juni 2017

Bestelautootje


Ooit heb ik zo’n zelfde, lichtblauw, 2CV bestelautootje gehad. Dat moet in de jaren zeventig geweest zijn. Slechts 11 procent van de mensen geeft er trouwens de voorkeur aan om het de zeventiger jaren te noemen, terwijl liefst 61 procent  liever jaren zeventig hoort en leest. Beide vormen zijn overigens goed. Oké, dat bestelautootje. Ik heb er lange tijd aan moeten wennen om op een fatsoenlijke manier te kunnen schakelen met die rare versnellingspook. Uiteindelijk snapte ik het trucje en ben het daarna nooit meer vergeten. Met die eend zijn we vaak in de zomer naar Frankrijk gegaan. Links en rechts waren achterin kastjes gebouwd. Daarin lagen alle vakantiebenodigdheden. Dat was handig, want daardoor kon je als het moest, qua lengte, nog net met zijn tweeën achterin slapen. Boefje, de hond, sliep dan voorin. Tjongejonge en dan reden we daar door die bloedhete Provence. In een van de houten kastjes zakte de meegenomen rode ronde Edammer kaas, door de hitte, als een pudding in elkaar. Alle etenswaar was sowieso binnen de kortste keren oneetbaar. Maar ja, je was wel lekker op vakantie. Toch bijzonder dat je je dat allemaal nog zo voor de geest kunt halen als je zo’n verroeste oude eend ziet.


Responses

  1. en dan op de Route National die vrachtauto’s niet kunnen inhalen. Elke volgende auto kon dat in ieder geval wel

  2. Het boek met herinneringen gaat open met zo’n foto. Ik ben steeds verbaasd nog dat er zo veel zo snel veranderd is in die 60 jaar.De lange routes eerst dwars door de Ardennen en dan de lange recht route door noord Frankrijk heuveltje op heuveltje af in een slakkengang vergeleken met nu enz enz . We hebben weer een dag om te dromen over hoe het ook weer was. Heerlijk Paul

  3. En dan aan de voet van de Mont Ventoux komen, waar middels een verkeersbord ons duidelijk werd gemaakt dat het verboden was die op te rijden voor “deux cheveaux” .

  4. Kamperen inzet wild. Met eenfles Grand Marnier die te koelen lag in het riviertje. Denk ook eens aan jezelf. Wel dorst s nachts.

  5. Hollanders namen toch veel mee, ik zat tussen de pakken koffie en 2 netten sinaasappels in de eerste auto van mn vader: een lichtblauwe kever!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën