Gepost door: -paul | 16 mei 2017

Rue du Four


Met 26°C is het een zomerse dag geworden. Morgen nog een graadje meer. Dat zomerse laat zich goed zien op deze foto van een straatje in Marcigny. Het is de Rue du Four en ik mag dus veronderstellen dat hier, voor het stadje, vroeger in een huis een grote bakoven is geweest om er het brood te bakken. Dat zal dus wel een grotere zijn geweest dan mijn ‘four à pain’. Anders was er, denk ik, geen straat naar genoemd.


Responses

  1. Bonjour Paul du Four. Bij ons was het vandaag 28 graden!

  2. En die mevrouw die daar boven uit het raam hangt, heeft zich vast afgevraagd wat je nu toch aan het fotograferen was daar in die straat!

    • Van bovenaf moet zij gedacht hebben van iets richting het einde van het straatje. Eigenlijk sta ik vlakbij haar. Ze kon niet weten dat ik de groothoeklens op de camera had en zij daardoor op de foto zou komen. Dat is maar goed ook, want zonder haar was het een dooie boel geworden.

  3. Wij wonen namelijk ook in een Rue du Four maar dan in lieu dit Ferret in 16240 La Magdeleine. Maar zo zal veruit elk dorp in Frankrijk naast een Rue Neuve een Rue du Four hebben zeker ?


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën