Gepost door: -paul | 5 april 2017

Fraai


Net niet in ons departement (71), maar op een steenworp van Iguerande ligt het dorpje Saint Pierre la Noaille in het departement Loire (42). De gemeente heeft zo’n 370 inwoners en het bijzondere is dat het dorp drie châteaux telt. Bovenstaande Château de St.Pierre vind ik zonder meer het mooiste. Caractère druipt er vanaf. Comme un croisé sous sa cuirasse. Le vieux donjon dort sous ses tours. Il sait braver le temps qui passe. Et rappeler les anciens jours. Les preux d’autrefois criaient du beffroi. Och, je hoeft het niet eens te vertalen, als je het leest klinkt het al fraai genoeg.
GPS-coördinaten foto: 46°10’45.2″N 4°05’36.2″E


Reacties

 1. Is het bewoont?

 2. met een d :-)

  • Ja het wordt bewoond door de familie Morier.

 3. Altijd mooi, die châteaux en Frankrijk is bezaaid met dit soort fraaie optrekjes. Donkerrode luiken en deuren: kleur van de streek?

  • Die donkerrode kleur zie je hier wel meer, maar of het typisch is voor de streek durf ik zo eentweedrie niet te beweren.

 4. Via via kwam ik op je blog en geniet van je verhalen. Wij gaan heel vaak naar Matour op vakantie dus we kennen de streek goed.

  • Welkom Mieke en trouwens handig dat je achter je naam ‘quilt’ zet, want er zijn nog twee andere Miekes onder de lezers.

 5. Wat een prachtig geheel! Die rode luiken zijn fraai, iets voor jullie nieuwe project,of gaat dat nog niet beginnen: het luiken-team?

 6. Het oude “ossebloedrood” bevat pigmenten die bestendiger zijn tegen weer- en klimaat invloeden dan andere kleuren. Van ouds her zie je deze kleur dan ook vaak gebruikt worden voor stal- en schuurgedeelten van huizen. De iet wat welgesteldere mens, die dat ook wilde laten zien, verfde het woongedeelte van zijn huis in een andere kleur zoals, in Nederland bv, het oud Hollands blauw of groen. In Frankrijk wordt veelal voor lichtere tinten gekozen. Je moet er dan wel wat vaker met de kwast over heen…
  Met de moderne verven heb ik er geen idee van.

  • Dank voor de wetenswaardige toelichting Els.

 7. I love this chateau. There is a good brocante next door too!! :-)


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën