Gepost door: -paul | 28 maart 2017

Verschil


Nou kan ik op zich wel elleku dag in de tuin werken, maar het is niet verkeerd om de zinnen ook een keer te verzetten. Vandaar dat ik vanmiddag eens in de Beaujolais ben gaan kijken. De temperaturen daar zijn gemiddeld een paar graden hoger dan in de Brionnais. En inderdaad staan er al meer bomen en heesters in bloei. De wijngaarden zijn echter nog bruin. Nog geen bladeren aan de druivenstokken te bekennen. Dat is maar goed ook, want we zitten nog in maart en zelfs in april kan er nog nachtvorst zijn. Dat zou niet best zijn voor de jonge blaadjes. Goed, op een enkele rookpluim na zijn de wijnboeren in de wijngaarden klaar met het snoeien. Wat je wel ziet is dat ze bij bepaalde druivensoorten enkele twijgen nog aan het opbinden zijn. Het werk in een wijngaard staat voor een wijnboer dus nooit stil. Dat is bij mij in de tuin gelukkig wel anders.


Responses

  1. 1 week per jaar vakantie, daar sta je niet bij stil als je een fles opent. Bloeit daar een perenboom? Hij is zo groot.

    • Durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk inderdaad dat het een perenboom is. Het zijn de eerste bomen die in de bloesem komen.
      Nog vergeten te vermelden, dat kasteel is het Chateau de Raousset

  2. Heb je daar wel eens wijn gekocht? Lijkt op chateau in Moulin a Vent bij de molen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën