Gepost door: -paul | 6 maart 2017

Tempête

monumentale-boerderij-prizy
Van Météocity kreeg ik vanmorgen per mail de volgende waarschuwing: Une alerte Vent de niveau 2 dans le département 71 est lancée pour la journée. Des vents forts sont au programme sur votre département. Des rafales pourront être localement très violentes. Nou stond ik in de middag bij de monumentale boerderij in Prizy. Nog even scheen de zon, ja dat nog wel, maar links op de foto zie je de storm razendsnel naderen. Dus als de wiedeweerga naar huis via Saint Julien-de-Civry. Daar was het, geloof het of niet, al wit van de hagel. Thuis kreeg ik door de wind de grote schuifdeur van de schuur al niet meer open. Dan gaat er wel wat door je heen, zal ik je zeggen. De kracht van de wind nam toe tot meer dan 100 km/u. Neem van mij aan dat dat hard is. De gebinten boven in het atelier hoorde je angstaanjagend kraken. Met verbogen hengsels klapten twee luiken van het atelier dicht. Die konden gelukkig vastgezet worden. Vanavond kunnen er tot overmaat van ramp ook nog een paar sneeuwbuien vallen en daarna is het drama, naar ik mag hopen, weer voorbij. Goed, nu zijn er wel bloggers die zich voorgenomen hebben om niet over het weer te schrijven want daar is toch niets aan te veranderen. Dat laatste is zonder meer waar. Van de andere kant kan het, als je het tenminste een beetje overdrijft, ook een bloedstollend verhaal opleveren.


Responses

 1. Maar als het weer heel spectaculair is dan is het een te mooi onderwerp om te laten liggen. Hittegolven meer dan welkom.
  Overigens: ben jij al aan gewend aan de verminderde publicaties? Ik namelijk niet.

  • Nog even volhouden, dan went het wel.

 2. Dit is heftig. Zou ons huis er nog staan?

  • Zal morgen eens gaan kijken.
   Als je niets hoort, is alles oké.

 3. Is dat plaatselijk geweest of gold het voor het hele departement? Lijkt me een akelig gevoel die krakende balken! Straks weer rustig gaan slapen!

  • Hij, ze hebben hem Zeus genoemd, raasde van west naar oost en inderdaad midden over het hele departement.

   • Oei, hoop dat wij er buiten zijn gevallen!

 4. Ik vind het heel mooi wanneer in je tekst stukjes in het Frans staan. Het geeft jouw verbondenheid met de omgeving weer. Ga daar illico presto mee door. Wiede is voor het ritme voor weerga geplaatst. Ik heb begrepen dat ook voor illico opgaat.
  Wees niet bang voor het rode potlood . . . . .

 5. prachtige foto! Abstracte realiteit, hoe krijg je het voor elkaar.

 6. Je voelt je zo klein en machteloos als de storm over je heen raast, al vind ik het wel prachtig om naar de jagende wolken te kijken.

 7. We hope you did not have any damage this afternoon. The wind was very strong here this afternon, in gusts. Thankfully, we did not have hail or snow – but lots of rain! We had to lock the chatiere because the wind kept blowing it completely open! When we drove to choir rehearsal in Charolles at 16h30, we saw some trees blown over completely, and several very large branches (boughs) fallen from trees. Guess we were very lucky!

 8. Vanmorgen bleek dat de storm Zeus bij ons toch nog wel wat schade heeft veroorzaakt. Op het dak van het atelier zijn zo’n twintig pannen omlaag gekukeld. Trouwens niet alleen bij ons, want de dakpannenman zegt dat er veel schade is waarmee hij het maar druk heeft. Hij heeft toegezegd dat hij vanmiddag zal komen.

 9. Sensational photo Paul.

  The storm which you have just experienced was (probably) similar to the one which passed through the UK last week. In France it was called ‘Zeus’. In England? ‘Storm Doris’. Says it all, I think!

  Stay safe, everyone.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën