Gepost door: -paul | 17 januari 2017

Noordooster

olieboer
Er waait een harde noordoostenwind met uitschieters van 60 km/u. Overdag was het -2°C maar het voelt aan als -10°C. De CV-ketel snoept dusdanig van de olie, dat ik de olieboer heb moeten laten komen. Zo’n drie maanden geleden kostte de olie 0,679 euro/liter. Inmiddels is dat 0,752 euro/liter geworden. Dat betekent dus 10,7% duurder. Het mag gerust nog een weekje of zo stevig vriezen om zodoende al het kleine insecten ongedierte spul in de tuin uit te roeien. Daarna graag ophouden met die vorst. Horen jullie dat daar boven?


Responses

  1. hoe staat het bij jullie met niet fossiele brandstoffen? Hier zie je heel veel zonnepanelen en in nieuwbouwwijken zijn er vaak geen gasaansluitingen meer.

    • De energie wordt hier in Frankrijk voor bijna 80% gehaald uit kernenergie.Olie en gas wordt geïmporteerd. Er zijn ook van die windmolenparken. Bij Langres bijvoorbeeld. Iedere keer als ik er langskom staat de helft stil. Dan zijn er de zonnepanelen op de daken van de huizen. Het schijnt dat het jaren duurt voordat je die investering eruit hebt. Afgezien daarvan vind ik het op het platteland een oerlelijk gezicht. En dan nog iets, alle Franse koks koken op gas, dat is heilig. Zij willen zien hoe ze koken. Dat lukt niet, althans moeilijk, met een keramisch fornuis, of inductie. Tja, wat is wijsheid?

  2. Ik proef hier ook een enige terughoudendheid ten opzichte van de blijvende vervuiling die de batterijen in zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s achter laat. We noemen het nu ‘schone” energie, maar zadelen onze nazaten weer met de vervuiling ervan op. Bij gebrek aan inzicht kan ik daar niet over mee praten, maar de vervuiling door de batterijen van de elektrische auto wordt, volgens een van mijn buren, de volgende natuur catastrofe.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën