Gepost door: -paul | 19 december 2016

Voederbakje

pimpelmees-tegen-het-keukenraam
Vanmiddag vielen dan de eerste natte sneeuwvlokken. Helaas te weinig om te blijven liggen. Goed, van Saskia en Ruud kreeg ik laatst een plastic bakje met twee zuignappen. Dacht eerst dat het een asbakje voor in de badkamer was. Nou mooi niet, het is een voederbakje voor de vogels. Heb het tegen het keukenraam geplakt en het werkt.  Vooralsnog zijn het echter de kool- en pimpelmezen die er gebruik van maken. Het wachten is op andere gasten, maar in ieder geval is het zo dat de vogels nu heel dichtbij mijn cameralens kunnen komen.


Responses

  1. Wij hadden dit ook maar de vogels vlogen tegen t glas en dood of gebroken vleugeltjes. Pas op dat dat niet gebeurt dus donkere achtergrond.
    Maar leuk is het wel.

  2. Leuk Paul. Ik denk dat de vogeltjes bij jullie verstandiger zijn en anders de dierenambulance bellen😉. Voorlopig werkt het bij jou prima en heeft het alvast een prachtige foto opgeleverd.

  3. De vogels komen aangevlogen vanuit de laurierboom bij de moestuin. Ze landen op de takjes van de hoge rozenstruiken een meter voor het keukenraam. Ze kijken even of de kust veilig is en springen dan op de rand van het voederbakje. Dat is, naar mijn idee, geen kamikazeactie, maar slim bezig zijn.

  4. Kun je wel aan ze over laten……. Bij ons werkt t niet met een grote rode kater in de vensterbank…….

  5. […] en eksters. Voor het roodborstje hadden we een speciaal plekje wat al eerder te zien was  op de site van mijn leermeester uit Frankrijk. Dat zag er zo mooi uit dat wij ook maar zo’n […]


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën