Gepost door: -paul | 4 december 2016

Kiezen

ochtendrijp
Vanochtend scheen de zon en zag het wit van de rijp. Het heeft dan vannacht toch nog een graad of vijf gevroren. Niet dat dat de reden is dat ik een lichte bronchitis heb opgelopen, maar ik zit er wel mee. Dat wordt een paar dagen uithoesten. Goed, in het dorp zijn vandaag verkiezingen voor de gemeenteraad. ochtendrijp2Twee maanden geleden is namelijk de burgemeester opgestapt en nog twee andere raadsleden. Dus moeten er nu drie nieuwe raadsleden gekozen worden om zodoende de raad weer voltallig te krijgen. Uit hun midden wordt dan vervolgens een nieuwe burgemeester gekozen. In een dorp van nog geen tweehonderd inwoners geeft dat heel wat reuring.
GPS-coördinaten foto’s: 46°20’19.2″N 4°15’24.9″E


Responses

  1. vroeger werd in Bemelen iemand tot raadslid gekozen omdat hij het grootste aantal familieleden in het dorp had. Misschien geldt dat ook voor Saint Germain. Weinig vijanden helpt natuurlijk ook.Mogen jullie ook stemmen?

    • Ja iedereen heeft hier, qua familieleden een heleboel cousins en cousines, dus daarmee redt je het niet. Als buitenlanders mogen wij hier ook stemmen, maar alleen voor de gemeenteraadsverkiezingen en we mogen onszelf zelfs daarvoor verkiesbaar stellen. We mogen echter niet meedoen aan de landelijke- en presidentsverkiezingen.

  2. Burgemeester Paul, dat zou toch leuk zijn!

    • Moet er niet aan denken!

  3. Hoi Paul, dat is effe niet roken 😥, alvast een voorspoedig herstel gewenst👍vanaf Texel! waar we genieten van een prachtig weekend.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën