Gepost door: -paul | 16 juni 2016

Handschrift

Toscana aardbei
handschrift


Responses

 1. Wat geinig om jouw handschrift te zien. Hoe heb je dat technisch gedaan? Is het een foto?

  • Aangezien ik geen goochelaar ben kan ik de truc wel uitleggen, maar goochelen is het wel. De tekst heb ik met het toetsenbord eerst getikt en geprint. Toen heb ik de tekst op een wit vel, met daaronder lijntjespapier, met een balpen geschreven. Daarna de tekst gescand en opgeslagen als JPEG. Dat is een foto. Die heb ik bewerkt met een fotoprogramma en ingevoegd onder de foto van de aardbeienplant.
   Een heel gedoe dus, maar wel een geinig grafologisch momentje.Dat zouden meer mensen moeten doen.

 2. Dit spreekt mij zeer aan: deze hommage aan het handschrift!

 3. Over dat laatste zal ik eens nadenken. Wel bewerkelijk en waarom eerst getypt en geprint? Om de woorden te kunnen tellen?

  • Dat eerst tikken en printen is wel zo makkelijk. Dan hoef ik er niet meer over na te denken als ik het over ga schrijven.

 4. Boodschappenlijstje doe ik nog wel met de hand hoor!

 5. Het is een mooie column van Thomas van Luyn, maar geheel origineel was hij niet, Wim de Bie schreef al veel eerder een gelijk verhaal over het verlies van zijn prachtige en krachtige handschrift: http://data6.blog.de/media/779/4616779_3c746638a5_m.jpeg

 6. Ik vind het heerlijk om nog met mijn vulpen brieven te schrijven. Heb zelfs jaren geleden een hele mooie set aangeschaft van het merk dat door de Engelse adel wordt gebruikt. Met een vriendin heb ik daarna afgesproken om samen te corresponderen. Dat doen we nu zeker al een 5 tal jaren. Jammer genoeg gaat het schrijven moeilijker met het klimmen der jaren. Dus glipt er tegenwoordig nog wel eens een email tussendoor.

 7. Dit is toch van een hoog romantisch gehalte? Mooi gedaan!.
  Hierbij een grappige herinnering:
  Eens had ik een secretaresse bij het jureren van een paardendressuur wedstrijdje. Zij was gespecialiseerd in schoonschrift en had haar kaligrafie pen met kroontjes in meerdere breedtes meegebracht.Ik mocht ook kiezen uit 4 kleurtjes, die ze tussentijds verwisselen kon. Je begrijpt het al: Dat werd ruzie. Ik ging de sporters niet vragen te stoppen tijdens hun proefje om hun prestaties prachtig opgetekend te krijgen….

 8. Clearly, your fellow-countrymen greatly enjoyed this, Paul. But of very limited interest, I’m afraid, to your faithful, non-Dutch-speaking followers. Please, don’t do this too often!!

 9. Doktoren staan bekend om hun onleesbare handschrift, jouw gekriebel valt gelukkig nog te volgen! Leuk idee hoor, xx

 10. […] hier en hier […]

 11. ik heb enkele maanden geleden nog geïnformeerd naar de prijs van een Mont Blanc vulpen. Daar val je dus stijf van achterover. Die vragen een haast
  behoorlijk maandloon voor een vulpen zoals wij die destijds van onze peter of meter kregen met onze plechtige communie !


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën