Gepost door: -paul | 16 mei 2016

Barmhartig

heilig hartbeeld
Als je van Sarry richting Anzy-le-Duc rijdt, dan staat na een paar honderd meter aan de linkerkant een Heilig Hartbeeld. Omdat ik een week of drie geleden ook over zo’n beeld geschreven heb, weet ik nu, mede ook dankzij Wikipedia, waarover ik het heb. Een Heilig Hartbeeld bestaat in de regel uit een staande Christusfiguur, gekleed in een lang geplooid gewaad. Meestal is op de borst een vlammend hart zichtbaar. De handen kunnen zegenend zijn opgeheven of wijzen naar het hart. Het Hart van Jezus wordt in de kunst gewoonlijk afgebeeld als een geopende borstkas met daarin een bloedrood hart met een vlam. Het hart staat voor de persoon van Christus’ Leven en Lijden, terwijl de vlam de Liefde en Barmhartigheid representeert.
GPS-coördinaten foto: 46°18’43.3″N 4°06’11.0″E


Responses

  1. Dank voor je uitleg, was er vanwege vakantie nog niet aan toegekomen om zelf op zoek te gaan naar de betekenis. Ben ik nog benieuwd of er een bepaalde reden is om “juist op die plek” zo’n beeld te plaatsen. Of het bijv. een geschenk aan/van de bevolking van een stad is, of dat er iets bijzonders op die plek is gebeurd?

    • Meestal staat zo’n beeld in de nabijheid van een kerk. Deze staat echter, wil niet zeggen in de rimboe, maar toch redelijk ver van het dorp Sarry. Heb geen idee waarom dat zo is.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën