Gepost door: -paul | 9 mei 2016

Ontwikkeling

moestuinontwikkelingen
Een miezerige dag, de blauweregen begint al meer in bloei te komen, maar het kan nog beter. Links, op de voorgrond drie draadjes. Een week of drie geleden heb ik irissendaar pootuitjes langs gezet en in het midden wortelen gezaaid. De uien komen al boven de grond, maar van de wortelen is zelfs met een vergrootglas nog niks te bespeuren. En dat terwijl we afgelopen week toch heel mooi weer hebben gehad. Dankzij die zon is in de tuin spontaan een rij irissen open gesprongen. Dat compenseert dan weer het vooralsnog laten afweten van de wortelen. Ik geef ze nog een week het voordeel van de twijfel.


Responses

  1. de grond voor wortelzaai moet wel goed vochtig zijn. Je hebt dan mensen die er natte jute zakken op leggen tot het zaakje is ontkiemd. Zelf heb ik gewoon elke dag met de gieter voorzichtig water gegeven, en jawel hoor, de opkomst is als haren op een hond.

    • Ah, daar zou het aan kunnen liggen. De laatste dagen was het warm en waaide het behoorlijk. Daardoor zal de bovengrond te droog geweest zijn. Komende dagen zal er regelmatig een bui vallen. Dus zal ik ze nog ruim twee weken het voordeel van de twijfel geven.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën