Gepost door: -paul | 1 april 2016

Fruitpikker

mus
Ter afwisseling een frisse, om niet te zeggen koude dag vandaag met een temperatuur van hooguit 7°C. De vogels maken nog dankbaar gebruik van de voederbakjes. Zoals deze Grote Bruine fruitpikker (Fructus comedenti). Och ja, op een dag als vandaag, is de verleiding groot om zo’n naam te verzinnen. Goed, een week of wat geleden cirkelde weer eens een laagvliegende helikopter rondom de Herberg. Wat daarvan de bedoeling was werd vanmiddag duidelijk. Er stopte een auto bij het hek met twee mannen van de ERDF. Er bleken op twee plaatsen in het weiland een aantal takken van bomen tegen de elektriciteitsleiding te komen. Dat was vastgesteld door die helikopter. Die bomen staan dan weliswaar niet in mijn weiland, maar ze vonden het handiger om ze bij mij te gaan snoeien. Of ik maar toestemming wilde geven (autorisation de travail). Geen punt. Over een maand komen ze terug en het aardige is dan het volgende: Les bois coupés seront rangés sur votre propriété et laissés à votre disposition.


Responses

 1. nu weet ik niet of snoeihout bij jullie erg gewild is, maar kan de eigenaar van de bewuste bomen dat hout niet gewoon claimen? Trouwens, die grote bruine fruitpikker zie je hier in Nederland niet veel meer, jammer want getsjielp (?) klinkt erg leuk

  • Ik weet wel zeker dat in dit geval de eigenaar er geen belang bij heeft.
   En ja die grote bruine fruitpikkers. Er zitten er honderden bij ons in de laurierboom. Dat is een getjilp vanjewelste. We zijn ons aan het beraden hoe we daar een eind aan kunnen maken, zodat ze hun heil ergens anders gaan zoeken.

 2. Was het vandaag 1 April?, ik al zoeken maar kon de grote bruine fruitpikker niet vinden. Goeie grap en ik stapte er natuurlijk in.In Bergen overigens heerlijk op het terras aan de zee in de zon gezeten en natuurlijk niet aan die datum gedacht😎

 3. Oh, dan heb je genoeg hout en is het niet meer nodig om een aanval te doen op die eik!

  • Hoho, zeker en vast zal die operatie eik doorgaan.

 4. Wat zijn die fransen toch aardig en beleefd en jullie zitten er straks weer warmpjes bij

 5. Neem er een actieve jonge kat bij, die houdt de “fruitmussen” wel uit de buurt!

 6. Les bois coupé bestond bij ons uit een stapel dikke takken van 1 à 2 meter (15 cm dik) en veel dunne takken die we zelf afvoerden. De twee essen zouden de hoogspanningsleiding raken. En, let op, ze zagen alleen de takken weg aan een kant van de boom. Ik moet zelf de totale kroon knotten.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën