Gepost door: -paul | 25 maart 2016

2.paulvlog

Een vlog moet eigenlijk voor zichzelf spreken, maar aangezien ik het microfoontje in dit filmpje niet kon gebruiken, zal ik er toch nog iets over vertellen. Bloméy en Roka, de IJslandse veulens, die bij ons de afgelopen drie jaar groot zijn geworden, zijn gisteren teruggegaan naar hun stal in Nederland. Niet op eigen houtje maar met Bevetra, een internationaal paardentransport bedrijf. Ze zouden gisteren begin van de avond komen. Dat werd uiteindelijk om 23.00u, niet met auto en trailer, maar met een joekel van een oplegger. Ze kwamen uit Barcelona, vandaar dat het wat langer geduurd had. De dames hadden er niet zoveel zin in om ingeladen te worden, uiteindelijk lukte het toch en om middernacht werd koers gezet naar Nederland.


Responses

 1. Dat zal wel wennen zijn een lege wei en stal best ff slikken lijkt me, je hecht je toch aan ze en helemaal als ze zo lief zijn.
  Maar vast niet vergelijkbaar met het gevoel toen Hrani en Bjarmi weg gingen destijds in Ter Apel en Noord Sleen.
  Grappig Jayden noemde laatst de naam nog van Blomey toen we foto’s keken onvoorstelbaar dat het manneke dit nog wist en het andere paard was met een R. zei hij.

 2. Och een lege stalsyndroom. Aandoenlijk filmpje. Ook hier vochtige ogen.

 3. Dat zal geen leuk moment zijn geweest! Komen er nu nog andere vanuit De Beemster?

 4. Dat wordt even wennen voor jullie zoveel genegenheid van en voor elkaar.Blijft t stil deze zomer of zijn er jongere ponies onderweg?

 5. Het is een kwestie van ontwennen. Ook vandaag kijk ik uit gewoonte nog steeds vanuit het atelier waar in het weiland de paarden staan. Na het eten ’s avonds is het een automatisme om naar de stal te gaan om ze hooi en brokjes te geven. Dat hoeft niet meer. Maar dat komt wel weer. Nu eerst maar eens alvast de omheining aan de straatkant vernieuwen, dat zit me al een tijdje niet lekker. Kortom, het komt goed.

 6. De paarden zijn gisteravond goed aangekomen in de Beemster. Saskia en Ruud zijn zich vandaag persoonlijk op de hoogte gaan stellen. Roka was erg moe en Bloméy stond er alweer monter bij. Prachtig!

 7. […] in de Beemster. Vanuit Bergen vlak om de hoek. Op verzoek toch nog even de paardjes die zo lang bij Paul en Marjon waren ook op dit […]


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën