Gepost door: -paul | 10 maart 2016

Kaartje

Eglise Saint Julien de Civry
Elke dag laad ik wel foto’s in met het geheugenkaartje van de camera op de computer en het gebeurt me eigenlijk haast nooit dat ik dan daarna vergeet om het kaartje weer in de camera te stoppen. Vandaag was het dan weer eens raak en dat kwam behoorlijk beroerd uit. De zon scheen, er waren prachtige wolken en we zaten bij Loes op het nog aan te leggen terras te genieten van een glas witte wijn om vervolgens binnen aan te schuiven voor een heerlijke lunch. En ja dan pak je de camera om een paar opnamen te maken van haar nieuwe huis en hij doettut niet. Jammer, dan maar een volgende keer. Gelukkig heb ik nog een foto van de kerk van Saint Julien de Civry. Wat daaraan opvalt is die vreemde bocht in de afvoerpijp van de dakgoot. Dat kruisbeeld staat trouwens ook op een beetje rare plaats. Dat klopt, want het stond vroeger zo’n vijftig meter terug voor het café van Guy. Daar heb ik eerder al eens over geschreven. Goed, vanavond dan nog naar de apéro in Le Vert Pré en zo kom je de dag dan, sammazegge, weer op een buitengewone wijze door.


Reacties

  1. de hoek van de afvoerpijp spiegelt met de leuning bij de trap, maar dat zal wel toeval zijn, of zijn ze in Frankrijk gevoelig voor dit soort dingen?

    • Het rare vind ik dat er over de hele lengte precies in het midden van de dakgoot slechts 1 afvoer is van het regenwater. Dat komt bijzonder beroerd uit, want dan kom je, als je loodrecht omlaag gaat uit op de stenen trap. Dat is niet erg praktisch, dus wordt er een bocht in gemaakt. Dat is een goedkope oplossing. Waarom niet links en rechts op de uiteinden een afvoer die je laat aansluiten op de riolering? Dat is wel duurder en daarin zit hem de gevoeligheid, denk ik. Je ziet wel vaker van dit soort oplossingen:
      https://herberg.wordpress.com/2010/05/20/voordeel/

  2. Er is nog meer vreemd aan de kerk. Wanneer wordt de wijzerplaat van de klok op een aanvaardbare plaats gehangen? Hoe komt de gemeente erbij om de kerk te gebruiken als substituut voor lantaarnpaal?
    De kaderstenen van deuren en ramen zijn asymmetrisch. Dat is dan weer heel authentiek voor oude gebouwen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën