Gepost door: -paul | 4 maart 2016

Einstein

Oystein
Wegens andere bezigheden zijn we al een aantal keren niet meer naar de apéro geweest in Le Vert Pré in Saint Julien de Civry. Gisteren was die mogelijkheid er weer wel.Einstein Ondanks dat het al wat langer licht blijft is er nog geen sprake van om buiten op het terras te gaan zitten. Binnen was het lekker warm en met zijn twintigen druk en gezellig. Naast geouhoer toch ook, al dan niet verhitte, discussies. Op de foto zien we Øystein in gesprek met, ja wie was dat ook al weer? Die naam Øystein klinkt een beetje moeilijk, dus stelt hij zich meestal voor als Einstein. En ja die kent iedereen. En het grappige is dat ze nog op elkaar lijken ook. Goed, in de Renaissance stond vandaag al een verhaaltje over de tentoonstelling in de bibliotheek van Digoin. Verbaas me er altijd over met welke superlatieven zo’n verhaaltje in de krant komt. Zo staat er: … ‘M. Weusten accompagné de son épousse a installé ses magnifiques photos sur les murs de la bibliothèque. L’artiste néerlandais est installé à Saint Germain-en-Brionnais depuis une douzaine d’années. Il est tombé amoureux de la Bourgogne et en particulier du pays Charolais-Brionnais. Et son appareil photo ne chôme pas depuis son arrivée. Il aime les paysages vallonnés qu’il qualifie de magiques’… en gazomaardoor, maar wel heel leuk. Enfin, morgenvroeg om half twaalf is de opening.


Responses

 1. Aan het handgebaar te zien is dat Doranne!

  • Inderdaad een karakteristiek handgebaar. Helemaal goed.

 2. Veel plezier, veel bekijks en succes gewenst.

 3. M. Weusten accompagné de son épousse (moet toch echt épouSe zijn, dacht ik..)a installé ses magnifiques photos sur les murs de la bibliothèque. L’artiste néerlandais est installé (is het niet ‘ S’est installé’?) à Saint Germain-en-Brionnais depuis une douzaine d’années. Sorry….

  • Ja het is épouse met een ‘s’. Heb ik verkeerd overgetikt uit de krant. Sorry.
   Voor de rest ontgaat het me, om het vriendelijk te zeggen, wat je me nu eigenlijk, in de context van het verhaal, wil duidelijk maken.

   • Ik ben een periode ‘frik’ geweest, dus het (corrigerende) bloed kroop waar het niet gaan kon. Waarvoor een ‘sorry’. Vandaag is dus je opening! Bijzonder, dat je als Nederlander daarginds de Pers haalt. Kunnen we trots op zijn! Een succesvolle en feestelijke dag gewenst voor jullie beiden.

 4. Dat wordt vroeg opstaan voor jou, maar dat heb je er natuurlijk graag voor over!heel veel plezier en succes!!

 5. Rietje heeft een goed observeringsvermogen!

 6. The English-speaking among us are basking in the reflected glory of it being an English artist responsible for these lovely photographs.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën