Gepost door: -paul | 1 januari 2016

Bobbel

boerenhuis in ochtendmist
De binnenkomer in het nieuwe jaar is een oud boerenhuis in Saint Julien de Civry. De zon moet moeite doen om de ochtendmist te verdrijven. Goed, wat gaan we doen dit jaar? In mijn nieuwjaarstoespraak (ha!) van vorig jaar piekerde ik over het zoeken naar een bepaald thema voor het maken van foto’s op de Herberg. Daarop reageerde Neil als volgt:

From a personal viewpoint, Paul, I hope that you won’t be tempted to specialise with your photography. Just carry on shooting subjects that please you, interest you, amuse you and move you. And, in the process, continue to give us images which show the life and landscape of the Brionnais in all their variety and beauty.

Ja daar heeft Neil wel een punt. Als ik me zou gaan focussen op een aantal thema’s, dan doe ik het in beelden laten zien van het leven hier in de Brionnais tekort. Dus ik ben alles blijven fotograferen van wat me voor de voeten komt. En dat bevalt me ook eigenlijk prima. En mij niet alleen, want gisteren bijvoorbeeld zei Sjaak er dit over:

Bedankt voor je prachtige foto’s en je soms wijze lessen. Elke dag weer voor mij een goede start van de dag om het laatste nieuws uit de Bourgogne te vernemen. Naast al dat overweldigende wereldnieuws een melding dat er een orgel is geplaatst in de kerk van Charolles of dat er weer een tentoonstelling moest worden voorbereid of dat de zwaluwen weer zijn gesignaleerd.

Wat betreft de verhaaltjes hebben de Engelstaligen, en ook de Franstaligen, echter de handicap dat Google-translate (nog) niet echt geweldig is. Zij zullen het dus grotendeels alleen met de foto moeten doen. Dat is jammer, want de tekst hoort er wel bij. Mijn zus Margriet schreef er dit over:

Wat mij opvalt aan jouw blog, is het ontbreken van een polemische toon en wanneer je een eigen mening poneert, ligt die altijd op een klein en afgebakend vlak. Je kiest in jouw blog niet voor een verbreding (van aanleiding naar een groter geheel), maar juist voor een aanleiding die een staartje krijgt, zonder enige pretentie naar een groter verband. Het blijft daardoor heel erg in het hier en nu (het “zen-gehalte”) en het geeft naar mijn idee de lezer en kijker letterlijk een ademteug.

Enfin, maakt u zich niet ongerust, wat we dit jaar gaan doen is gewoon verder gaan met datgene waarmee we begonnen zijn. Goed, dit verhaal is al dusdanig lang geworden dat ik ook nog wel kan vertellen dat gisteren de verpleegkundige in Saint Julien de Civry de griepspuit in mijn linker bovenarm gespoten heeft. Pleister erop en klaar. Alles pijnloos. Een paar uur later voelde ik eens met mijn rechterhand op mijn trui op de bewuste plek. Zit me daar toch een bobbel, ongelooflijk! In de bijsluiter staat inderdaad dat er een zwelling kan optreden. Nondejuh. ’s Middags nog steeds die bobbel. Echt pijn deed het niet, dat dan weer wel. Maar ja, ik dacht van ik zal toch eens kijken. Trui uit, overhemd uit en ik zie warempel die pleister met… daaronder een grote wattenbol. Kijk, die had ik haar er net niet onder zien stoppen. Rats en bobbel weg. Wat een opluchting.


Responses

 1. Een gelukkig nieuwjaar gewenst uit Denemarken.

  • De mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest . . . . .
   Dat was de eerste meevaller van 2016?

   • Ja dat kun je wel zeggen.

 2. Goedemorgen meneer Paul. Ik sluit mij aan bij de bovenstaande reacties. Het is juist fijn om over de dagelijkse beslommeringen te lezen. Meestal begin ik de dag met het lezen van uw blog en het kijken naar de foto.
  Ik wens u en en uw vrouw een liefdevol en gezond 2016 toe.

  Er staat altijd dat ik een bezoeker uit Rockanje ben, dat klopt niet ik woon in een heel ander deel van Nederland.
  Monique

  • Ja dat is helaas zo. Die Live Traffic Feed zit er regelmatig (behoorlijk) naast. Maar ik kan er wel mee leven.

 3. Hello Paul !
  Where is this house in St Julien-de-CIvry ?…
  Thanks !

 4. Sorry I forgot to mention the GPS coordinates for this picture in Saint Julien de Civry.
  Just click here

 5. Gelachen!! Was het soms je eerste griepprik in je leven?

  • Nee dat niet, maar de laatste keer is denk ik al wel zo’n twintig jaar geleden.

 6. P.S. …….en nog een gelukkig nieuwjaar!…….


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën