Gepost door: -paul | 18 november 2015

Kaki

Kaki
Op het erf van Lilli en Giorgio, een Italiaans echtpaar dat hier een tweede huis heeft,kakivrucht staat een aparte boom die zijn bladeren al heeft laten vallen. Hij hangt vol met oranje op sinaasappels lijkende vruchten. Als je ze van dichterbij bekijkt, dan moet het toch wat anders zijn. Marjon zegt dat het kaki’s zijn. Kaki’s ?… nooit van gehoord. Maar bij nader inzien zie ik ze in deze tijd toch wel eens in de supermarkt liggen. Ze zien er wat glazig, niet echt appetijtelijk uit. Dat lijkt maar zo. Een rijpe kaki schijnt zoet en kruidig als pruim, abrikoos en dadel te smaken. Toch maar eens een keertje proberen, denk ik.


Responses

  1. kaki’s zijn heerlijk Paul. Om in te bijten!

  2. Een vitaminebom voor in de herfst en heerlijk op de koop toe!

  3. Kaki’s zijn echt heerlijk. De smaak is fris zoet en ze geven een stevige beet.
    Altijd beter dan nootjes, schijfjes komkommer of olijven bij de apero.

  4. Grappig dat jij nu juist met een foto van de kaki boom in beeld verschijnt. Sinds een paar weken liggen ze hier voor het eerst in de supermarkt. Ze zien er inderdaad niet echt aantrekkelijk uit. Maar het is waar. Ik sluit me volmondig aan bij de vorige sprekers: Kaki’s zijn verrukkelijk.

  5. ik zag ze ooit voor het eerst op de Arabische markt in Champforgeuil ,een buiten wijk van Chalon s Saone,nu zie je ze op dit moment ook gewoon hier op de markt in NL.lekker jaaaaaaa!

  6. Paul, er zijn twee soorten: een soort (persimon) die je kan eten als een appel, maar als ik de foto bekijk heb je dezelfde soort (kaki) als wij: die zijn pas lekker als ze bijna vloeibaar zijn, zo rijp moeten ze zijn. Anders zijn ze rinzig (of rins? zoiets, je gaat er bekken van trekken). Er schijnt wel een truc te zijn dat je ze een paar dagen moet opsluiten in een koelbox met een glas sterke drank maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Als ze echt rijp zijn vallen ze gauw uit de boom dus je moet iedere dag even inspecteren. Groeten!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën