Gepost door: -paul | 11 november 2015

Ertussenuit

Musée Marmottan-Monet
We zijn even in Parijs om in de Nederlandse ambassade onze paspoorten te laten vernieuwen. Op zich is dat een saaie aangelegenheid, dus we pikken ook iets cultureels en culinairs mee. Vanmiddag een bezoek aan het Museum Marmottan-Monet. Ben er nog niet eerder geweest. Het is gevestigd in het negentiende-eeuwse huis van de kunsthistoricus Paul Marmottan. Toen ik de rij voor de ingang zag staan, vreesde ik dat dit nog wel eventjes zou kunnen gaan duren. Dat viel mee. Binnen een half uur waren we binnen. Het museum dankt zijn populariteit aan een donatie van Michel Monet. Hij schonk 65 schilderijen van zijn beroemde vader aan de staat. Er zitten enkele zeer bekende werken tussen zoals ‘Impressie, zonsopgang’ (aan dit schilderij dankt het impressionisme zijn naam).Musée Marmottan-Monet2 In het Museum hangen ook veel late schilderijen van Monet. Een bekende serie uit die latere fase in zijn werk zijn de Nymphéas. Er zijn daarnaast prachtige doeken van andere impressionisten te zien, waaronder Camille Pissarro, Auguste Renoir, Alfred Sisley, Edgar Degas, Gustave Caillebotte en Berthe Morisot. Enfin, minder aangenaam was dat het in het huis snoeiwarm was. Maar och, dat ben je snel vergeten als je weer buiten staat.


Responses

  1. De verplichting om een nieuw paspoort op te halen en heerlijk even in Parijs te zijn is geen straf.Maar ingewikkeld is het wel.Jullie kunnen ook weer op reis, wanneer?

  2. Nou dat was spekkie voor jullie bekkie weer he?Luxe hoor om zo snel er even tussenuit te kunnen gaan in zo’n lekkere stad.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën