Gepost door: -paul | 24 oktober 2015

Paulien

Paulien
Gisteravond arriveerde Paulien, nee niet op de fiets, maar met de auto uit Genève voor een laatste weekendje in de Brionnais. Dat zit zo, de afgelopen vier weken heeft zij bij het Internationale Rode Kruis in Zwitserland een intensieve training gehad om vervolgens voor een jaar uitgezonden te kunnen worden naar Djibouti. Dat is een voormalige Franse kolonie in Oost Afrika. Haar werkgebied zal het in oorlog verkerende nabijgelegen Jemen zijn. Dat worden, over een week, ongetwijfeld interessante verhalen op haar blog. Goed, die racefiets, die had ze wel bij zich, want als enthousiasteling moest en zou er gefietst worden vanmiddag. Ik had voor haar een pittige route uitgestippeld in het heuvelachtige landschap van de Brionnais. Dat ging lange tijd goed. Slechts één keer verfietste ze zich, maar ik kon haar snel weer op het juiste pad brengen. Op het laatste stuk heb ik echter bij een onoverzichtelijk kruispunt langere tijd op haar moeten wachten. Ze zal toch geen hongerklop gekregen hebben dacht ik nog. Gelukkig niet, want op een gegeven moment kwam ze lachend de bocht om.

 


Responses

 1. Als een echte soigneur die me de weg wees. Merci!

 2. Weer een mooi blog om te volgen en veel succes voor Paulien in Djibouti. De andere wielrenner is zeker weer naar huis terug.

 3. Zo kan ze tenminste nog even genieten van asfalt. Na volgende week heeeeeel veeeeeeel zand. Fijn dat ze bij jullie nog even kan vertoeven.

 4. Zo trots op onze dochter. En fijn dat ze in de Herberg terecht kan. Merci. 👍😃

  • Ja Corry en Fons,terecht trots, hartelijke groet uit Soest
   Gon

 5. Ik vind het heel knap dat een jonge vrouw zich een zo’n omgeving wil inzetten voor anderen. Jemen’ s zand is letterlijk en figuurlijk heel warm onder je voeten. Ooit voor de scheepvaart in Aden op bezoek geweest. Hot as hell. Dus Paulien veel sterkte en succes in je werk en heeel veul water drinken. Aan allen de groeten van Bob van Gon dus.

 6. […] I am also very happy I had a chance to enjoy the perks of Geneva: the city, the mountains and the proximity to our good family friends Marjon & Paul. I visited them the last weekend I was in Europe and had a great time biking around and enjoying lovely dinners. Paul wrote about my visit on his (daily) blog: de Herberg. […]


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën